Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Ausloos installeert volautomatische verpakkingslijn voor masterbatches bij Qolortech

Ausloos installeert volautomatische verpakkingslijn voor masterbatches bij Qolortech
24 jul 2020  |
Masterbatches verpakken in de meeste uiteenlopende kleuren: dat vraagt om verpakkingslijnen en -machines die uitermate nauwkeurig werken.

Qolortech klopte daarom bij ons aan voor een innovatieve verpakkingsflow om al hun producten precies en kwalitatief te verpakken, te stapelen en te wikkelen.

Qolortech is een bedrijf gevestigd in het Nederlandse Vaassen dat kleur- en additief masterbatches ontwikkelt, produceert, verpakt en distribueert naar hun klanten in heel Europa.

Het bedrijf bestaat meer dan 40 jaar en bleef al die jaren groeien. Wij mochten die groei in het verleden al ondersteunen met de plaatsing van een automatische afzakinstallatie. En ook bij hun laatste vernieuwing, de bouw van een verpakkingshal en nieuw magazijn, werd onze hulp ingeschakeld.

De uitdagingen van masterbatches

Qolortech werkt met masterbatches in een breed assortiment van kleuren. Het verpakken van al die diverse kleuren dient restloos te gebeuren: er mag geen enkel product achterblijven in de machine.

Die vele kleuren vroegen om een ontzettend flexibele verpakkingsmachine die vlot schakelt tussen de verschillende productielijnen. Bovendien werkte Qolortech voordien met veel kleine afzakstations, die ze nu meer wilden centraliseren en automatiseren. Aan ons om hier, samen met de aannemer, een vlotte en automatische flow in te creëren.

Ausloos’ opstelling

We plaatsen 2 verpakkingslijnen, die verder lopen naar 1 centrale palletwikkelaar en afvoer naar het centrale magazijn.

Per lijn worden de masterbatches vanaf verschillende lijnen, vanuit de tussenopslag, aangevoerd naar de verpakkingsinstallatie. Daar worden zij in een centrale afvoer opgevangen. Die grondstofinvoer verloopt volledig automatisch.

Hierna worden de masterbatches verpakt in big bags of zakken gemaakt uit buisfolie. Twee FFS machines verpakken de granulaten automatisch, de zakken worden beprint en 2 robotpalletisers stapelen de zakken nauwkeurig op pallets. Die zakken worden nadien automatisch en waterdicht omwikkeld door de centrale wikkelaar. De afgewerkte pallets worden via rollenbanen getransporteerd tot in het centrale magazijn.

Verpakkingsmachine masterbatches of andere granulaten: een oplossing op maat

Bent u op zoek naar een verpakkingslijn op maat van uw processen en producten? Wij kijken met u mee en ontwikkelen voor u een oplossing op maat. Contacteer ons voor meer informatie en we helpen u graag verder.

Machines gebruikt in deze installatie

  • 2x MTB FFS voor buisfolie
  • 2x Thermotransfer printer
  • 2x Winner 400 robotpalletiser
  • FSB big bag station
  • Europack pallettransport
  • TOSA automatische palletwikkelaar 095+455
  • TOSA pallet lift

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Ausloos Verpakkingstechniek is gespecialiseerd in verpakkingslijnen voor het afvullen van vaste stoffen in zakken, het palletiseren van zakken, dozen, emmers en machines voor uw palletlading te verpakken (wikkelen, hoeseren). Verpakkingsmachines vormen een belangrijke schakel binnen...