Search
Close this search box.

Belgisch-Nederlands bedrijf levert mobiele silodaken in Duitsland

Belgisch-Nederlands bedrijf levert mobiele silodaken in Duitsland
19 apr 2022  |
Blommaert Aluminum Constructies, met vestigingen in Wijnegem (Antwerpen) en Rotterdam is al jaren toonaangevend in de productie van scheepsluiken voor de binnenvaart.

De specifieke technologie die ze hiervoor ontwikkelden, passen ze ook met succes toe op daken voor landinstallaties. Zo werden ze aangesproken door het Duitse M. Zietzschmann-Neuss om hun silo’s van schuifdaken te voorzien.

Een duurzame, efficiënte en tijdsbesparende oplossing

Darko Hundgen, project manager bij Blommaert: “Het gerenommeerde Duitse op- en overslagbedrijf zag meteen de voordelen van onze dakoplossingen in. Tevens bleek dat in Duitsland geen gelijkaardige daken en zelfs geen volwaardige alternatieven beschikbaar waren. Bij dit project stonden we in voor de productie, levering en plaatsing van mobiele aluminium daken op 7 betonnen silo’s van elk

10 x 25 meter. Elke silo heeft een capaciteit van 1.400 kubieke meter. De klant was zo tevreden dat ze intussen reeds daken voor 2 bijkomende silo’s besteld hebben. Deze zullen kort na de zomer geïnstalleerd worden”.

Concreet spreken we hier over op maat gemaakte daken, die uit 3 segmenten bestaan, en met een handlier bediend worden. De 3 segmenten schuiven over elkaar,  waardoor elke silo ongehinderd van bovenaf gevuld en geleegd kan worden. Het is overduidelijk dat dit een grote besparing op manuren met zich meebrengt.

Corrosiebestendig en optimaal beschermend

Elk dak is maatwerk en gemaakt uit aluminium dat licht, stevig en extreem corrosiebestendig is. Vooral dat laatste is van belang bij de opslag van agressieve stoffen. De daken bieden een grote bescherming van de opgeslagen stoffen, ook droge bulk, waardoor een eventuele contaminatie uitgesloten is.

Blommaert mobiele daken zijn ideaal voor het droog en veilig stockeren van diverse materialen en stoffen, waaronder zand, zout, gerecycleerd materialen en biomassa. Bovendien kunnen ze voorzien worden van isolatie en van een brandwerende coating. Ook kunnen de daken gemonteerd worden op reeds bestaande constructies.

Dynamisch op- en overslagbedrijf

M. Zietzschmann GmbH & Co in Neuss is een middelgroot logistiek bedrijf, gespecialiseerd in de op- en overslag van diverse materialen en bulkstoffen. Het familiebedrijf heeft intussen al de respectabele leeftijd van 150 jaar bereikt.

M. Zietzschmann is gevestigd aan de binnenhaven van Neuss-Düsseldorf en werkt met de ZARA-zeehavens (Zeebrugge, Amsterdam, Rotterdam, Antwerpen).

Tobias Haberland, zaakvoerder M. Zietzschmann: “De 7 silo’s waarvoor Blommaert Aluminium Constructies de daken produceerde én de twee nieuwe silo’s kaderen in een breder expansie- en investeringsplan, dat de volledige vernieuwing van onze terminal omvat.

De silo’s bevinden zich op onze los- en laadkaaien en worden vooral gebruikt voor het stockeren van meststoffen, houtsnippers en min of meer agressieve stoffen. Omdat de daken volledig geopend kunnen worden, hebben we geen wielladers of pallettrucks nodig voor het laden en lossen. Alles gebeurt rechtstreeks van en naar de schepen, met kranen. En dit levert ons aanzienlijke tijdswinsten op. De samenwerking met Blommaert verliep alvast enorm vlot. Het bedrijf is uitermate klantgericht, denkt proactief mee met de klant en respecteerde alle afgesproken voorwaarden en termijnen”.

Het gebruik van recycleerbaar aluminium voor mobele daken staat alvast voor een milieubewuste keuze. Dit duurzaamheidsverhaal werd nog versterkt door het feit dat de daken in Duitsland geleverd werden via de waterweg. En dit heeft heel wat gereden kilometers, fijn stof en CO2-uitstoot vermeden!

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

In 1978 startte Blommaert met het ontwerp en de productie van scheepsluiken in aluminium. Meer dan 40 jaar later zijn we uitgegroeid tot marktleider. Vandaag beschikken we over een zeer uitgebreid gamma oplossingen voor de...

Gerelateerde berichten