Zoeken
Sluit dit zoekvak.

CenTrax belt tracker brengt transportband met guirlande

CenTrax belt tracker brengt transportband met guirlande
26 feb 2020  |
Een cementfabriek in het verenigd Koninkrijk ondervond veel problemen door scheefloop van een 1200 mm brede transportband voorzien van 5-delige guirlande rolstellen.

De installatie was uitgerust met stuursystemen, die onvoldoende functioneerden. Engineers van CentTrax wisten naar tevredenheid een op maat gemaakte oplossing te ontwerpen.

Het ontwerp, met als basis een CenTrax S-1200 belt tracker, is gebaseerd op de al bestaande CenTrax boven- en onderpart stuursystemen. Deze systemen bewijzen zich inmiddels al jarenlang onder de meest uiteenlopende omstandigheden.

Zwenklager

In tegenstelling tot de gemonteerde stuursystemen heeft CenTrax maar één draaipunt, ook wel zwenklager genoemd. Deze zwenklager is volledig afgedicht en ongevoelig voor vocht, stof en vervuiling. Bovendien zijn de olie-gesmeerde robuuste lagers berekend op de optredende axiale en radiale belastingen.

Conische rollen

Als er sprake is van scheefloop zorgen onze conische rollen er bij het minste of geringste voor, dat de CenTrax meteen begint met corrigeren. De bestaande stuursystemen beginnen pas met bijsturen, als de band tegen de zijdelingse geleidingsrollen aanloopt. Daarbij zorgen deze geleidingsrollen ook nog eens voor extra slijtage van de bandranden en dus onnodige kosten.

Ongeëvenaarde stuureigenschappen

De met zorg ontwikkelde CenTrax belt trackers bieden hierin de perfecte uitkomst. De conische rollen zijn bekleed met een uitermate slijtvast, geprofileerd rubber. Dat zorgt voor voldoende grip met de transportband, zélfs onder natte omstandigheden. Samen met de eerdergenoemde, zeer soepel draaiende zwenklager, geven de met geprofileerd rubber beklede rollen CenTrax haar ongeëvenaarde stuureigenschappen. 

De CenTrax S-1200-5V-P belt tracker werkt tot volle tevredenheid van de klant en heeft er zelfs voor gezorgd, dat de cementfabriek een tweede systeem heeft besteld. Ook deze is inmiddels geïnstalleerd en in gebruik genomen om de klant tijdens zijn dagelijkse productiewerkzaamheden te ontzorgen.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Om scheefloop bij transportbandinstallaties te voorkomen bestaat er een structurele oplossing: CenTrax! Het CenTrax multi stuurrol systeem corrigeert scheefloop van transportbanden, zowel in het bovenpart als in het onderpart. Met CenTrax blijft de band –...

Gerelateerde berichten