Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Hoge kwaliteit zeef voor de chemische industrie

Hoge kwaliteit zeef voor de chemische industrie
30 okt 2019  |
Aangepaste Russell Compact Sieve vervangt twee roterende zeven om de productie te verhogen en productiestilstand te minimaliseren

Door de diverse en complexe aard van chemische producten, spelen zeefmachines en filtersystemen een belangrijke rol in het productieproces, opdat consequent aan de gewenste productspecificaties kan worden voldaan. Een chemisch productiebedrijf benaderde Russell Finex voor een nieuwe scheidingsoplossing en na diepgaand overleg werd aan de klant een trilzeef op maat geleverd, ter vervanging van twee roterende zeven die voorheen werden gebruikt.

Met de specifieke toepassing van de klant in het achterhoofd werden verscheidene wijzigingen aangebracht aan de 1500mm Russell Compact Sieve®  om de productie-efficiëntie te waarborgen en productiestilstand te minimaliseren. Aangezien er slechts kleine hoeveelheden overmaatse verontreiniging moesten worden verwijderd, werd de trilzeef geleverd zonder grofafvoer, met als bijkomend voordeel minder verlies van goed product. Voor de kleine hoeveelheid overmaats product dat achterbleef op de mazen, reinigde de klant de zeefmachine handmatig. Om de benodigde tijd voor het reinigingsproces te minimaliseren, werden acht aansluitpunten toegevoegd aan het deksel en het zeefdek. Met behulp van een lier kunnen het deksel en het zeefdek gemakkelijk afzonderlijk of samen worden opgetild om te stofzuigen en het zeefraam gemakkelijk te verwisselen.

Bovendien werd, teneinde de operator gemakkelijke toegang te bieden om de hoeveelheid overmaatse verontreiniging op het zeefraam te controleren, een combinatie van één grote inspectie-opening en drie kleinere inspectie-openingen toegevoegd aan het deksel. Tenslotte werd, om het gebruiksgemak te verbeteren en productiestilstand te minimaliseren, een snelspanklemsysteem geïnstalleerd op elke klep van de inspectie-openingen.

Dankzij deze aangepaste hoge kwaliteit zeef voor de chemische industrie kon de klant zijn doelstelling van verhoogde productiesnelheid bereiken via geminimaliseerde productiestilstand, gemakkelijke toegankelijkheid en eenvoudig  onderhoud.

De Russell Compact Sieve® is een industriële trilzeef, geschikt voor een breed scala van toepassingen. Het biedt fabrikanten in elke industrie de volgende voordelen:

  • Verbeter de zuiverheid van het product – Reken af met overmaats materiaal uit uw poeders en vloeistoffen
  • Verhoog uw productie – Deze zeefmachines bereiken een hogere doorvoersnelheid per eenheid maasgebied in vergelijking met conventionele trilzeven
  • Maak een eind aan stof en dampen – Afgesloten zeefdek betekent totale productinsluiting

Russell Finex erkent dat toepassingen nooit identiek zijn. Door hun diepgaande kennis aan te bieden en door te luisteren naar de klant kan voor vrijwel elke toepassing een oplossing op maat aangeboden worden.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Het in 1934 opgerichte Russell Finex is in de aflopen 80 jaar uitgegroeid tot een succesvolle internationale groep met meer dan 200 directe werknemers en een jaarlijkse omzet van boven de £25 miljoen ($40m). Russell...

Gerelateerde berichten