Zoek
Sluit dit zoekvak.

Coperion K-Tron trilgoot feeders met uitzonderlijk laag energie verbruik

Coperion K-Tron trilgoot feeders met uitzonderlijk laag energie verbruik
19 mei 2022  |
De volledig nieuwe K3-lijn trilgootfeeder van Coperion K-Tron is ontworpen voor een productvriendelijke en zeer nauwkeurige dosering van een breed scala vaste stoffen. De nauwkeurigheid van deze loss-in-weight feeders is gemiddeld 35% beter dan die van traditionele uitvoeringen. De K3 trilgootfeeders staan voor minder productverspilling, kortere omsteltijden, minimaal onderhoud, een hogere kwaliteit eindproduct en een verbeterde duurzaamheid.

Aandrijfsysteem

De uitzonderlijke prestaties zijn te danken aan een innovatief aandrijfsysteem waarvoor patent is aangevraagd. De sleutel tot de hoge precisie is een continue, gelijkmatige productstroom met minimale pulsaties. Hiertoe zijn de K3 trilgootfeeders voorzien van een nieuw schokdempersysteem. Conventionele apparaten gebruiken rubberen of veer-schokdempers. Hierdoor kan de aandrijving in alle richtingen bewegen en zo een roterende beweging maken. De K3-lijn echter past een unieke, flexibele pendule toe. Deze technologie staat alleen een schokdemping toe parallel aan de productstroom, en elimineert de roterende beweging. Dit leidt tot een gelijkmatige productstroom over de volledige trilgoot.

Besturing

De geavanceerde besturing beschikt over sensoren die tot 25.000 keer per seconde onder meer versnelling, massastroom en temperatuur meten. De controller past op basis van deze signalen de trilaandrijving zodanig aan dat een gelijkmatige, optimale massastroom wordt gerealiseerd. De combinatie van het aandrijfsysteem met de Coperion K-Tron SmartConnex-besturing resulteert ook in een extreem laag energieverbruik: typisch 20 watt voor een debiet van 6.000 kg/uur. Dit minimaliseert de warmte-afvoer en verbetert de duurzaamheid van het proces.

Modulaire bouw

De K3 trilgootfeeder bestaat uit een invoertrechter, trilgoot en trilaandrijving, welke zijn gemonteerd op een SmartConnex weegsysteem met gepatenteerde, zeer nauwkeurige Smart Force Transducer technologie. Het mechanische pakket is modulair opgebouwd, waardoor de trilgootfeeder flexibel is aan te passen. Zo kan worden voorzien in trechters en trilgoten met diverse maatvoeringen. Een speciaal spanmechanisme maakt een snelle productwisseling mogelijk. Ook is het mogelijk om hygiënische, eenvoudig te reinigen configuraties te realiseren. Deze omvatten een siliconen hoes om de aandrijfeenheid te omsluiten, zodat de feeder ook geschikt is voor voedsel- en farmaceutische toepassingen.

Productvriendelijk

Dankzij de afwezigheid van mechanische slijtdelen zijn de K3 trilgootfeeders bij uitstek geschikt voor de productvriendelijke verwerking van kwetsbare granulaten, maar ook voor de dosering van vezelachtige producten en abrasieve materialen. De apparaten worden onder meer ingezet voor het zeer nauwkeurig toevoeren granulaat, tabletten, maalgoed en sommige poeders naar verpakkings-, coating- of (kunststof) extrusielijnen. Trilgootfeeders kunnen een waardevol alternatief zijn voor schroeffeeders bij producten die ophopen of met minimale frictie gemanipuleerd dienen te worden. De capaciteit van de K3-lijn trilgootfeeders varieert van slechts 1 tot liefst 8500 liter/uur.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Coperion N.V. is een 100 % dochter van Coperion GmbH, de wereldwijde markt- en technologieleider voor compounderen, extruderen, materials handling en bijbehorende service. Coperion is uw partner in de kunststof, chemische, aluminium, farmaceutische en voedingsindustrie....

Gerelateerde berichten