Search
Close this search box.

De Lindor Capsule©: Vacuüm drogen en coaten in één machine

De Lindor Capsule©: Vacuüm drogen en coaten in één machine
28 sep 2018  |
Met onze nieuwe Vacuum Droger/Coater kunt u producten onder vacuüm drogen én coaten in één machine. Toepassingen hiervoor zijn onder meer: het snel en effectief drogen van farmaceutische componenten (zoals API’s,), impregneren en drogen van katalysatoren, het laten reageren van vloeistoffen en gassen met poeders, inweken van speciale kunststof compounds, etc.

Er is inmiddels een aantal Lindor Capsules geleverd voor farmaceutische toepassingen en fijnchemie. Daarnaast hebben wij voor testen met klanten een Lindor Capsule beschikbaar in ons testcentrum in Dordrecht.

Voordelen van vacuüm bij drogen

Vacuüm zorgt ervoor dat de verdampingstemperatuur, waarbij vloeistof overgaat in gas, lager is. Hierdoor kan je onder vacuüm bij een lagere temperatuur drogen of bij dezelfde temperatuur sneller drogen. Zo is bijvoorbeeld de kooktemperatuur van zuiver water op zeeniveau 100°C en op de Mount Everest, waar de luchtdruk veel lager is, maar 69°C.

Dit voordeel vertaalt zich onder meer in beter behoud van producteigenschappen door een lagere droogtemperatuur gecombineerd met een lager energiegebruik.

Voordelen van vacuüm bij coaten

Bij coaten en impregneren is het voordeel van vacuüm dat een vloeistof sneller en dieper in de poriën van een deeltje kan penetreren en hechten. De reden is dat bij afwezigheid van lucht, vloeistof een vrije weg heeft in en om het deeltje en niet gehinderd wordt door aanwezige luchtmoleculen. Een deeltje met poriën waar geen lucht in zit, zuigt als het ware de vloeistof op.

Bewezen Technologie

De Lindor Capsule©: Vacuüm drogen en coaten in één machineDe Capsule Vacuum Droger is een volgende ontwikkeling in de Lindor technologie. De kern van de Vacuum Droger is net als van de conventionele Lindor Menger een roterende trommel met vaste schoepen. Onder invloed van de draaibeweging en zwaartekracht stroomt poeder of granulaat gelijkmatig door de trommel. Omdat er geen gebruik wordt gemaakt van een roerwerk of agitator zijn de deeltjes praktisch vrij van afschuifkrachten. De combinatie van deze technologie met vacuüm zorgt voor gelijkmatige temperatuurverdeling, kortere droogtijden en behoud van integriteit van het product.

Volgende generatie

De nieuwe Capsule Vacuum Droger verschilt dus niet in mengtechnologie maar des te meer in het ontwerp van de machine. De trommel heeft een dubbele mantel met volledig gelaste isolatielaag, speciale afdichtingen die vacuüm kunnen weerstaan en een railconstructie maakt demontage en correcte montage mogelijk op een veilige, snelle en eenvoudige wijze.

Eenvoudig en snel reinigbaar

Door deze railconstructie is de Capsule Vacuum Droger eenvoudig, snel en grondig te reinigen. Het is een verdere ontwikkeling van de uitrijdbare in- en uitlaat (QSR) die inmiddels al 10 jaar op de conventionele Lindor mengers te vinden is.

Leverbaar voor verschillende batchgroottes
De Vacuum Droger kan voor verschillende batchgroottes worden geleverd. Bijbehorende apparatuur zoals warmwaterunit, olieverwarmer, vacuümpomp, speciale filters en vloeistof injectie kunnen als integraal onderdeel van het systeem worden aangeboden.

Interesse?

Staat u voor een uitdaging in drogen of coaten? Bent u benieuwd hoe uw product reageert in onze nieuwe vacuüm testmachine? Neem contact met ons op via mail mixers@lindor.nl of bel +31786550655.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Enige jaren geleden introduceerde Lindor een eigen unieke visie op het mengen van droge stoffen, de “gentle touch meng” techniek. Deze uitermate vriendelijke maar optimale menging wordt veroorzaakt door schoepen die in de mengtrommel zijn...

Gerelateerde berichten