Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Einde aan stof rondom lege Big-Bag's

Einde aan stof rondom lege Big-Bag's
24 jul 2020  |
Bij het verwerken van grondstoffen wordt steeds meer gebruik gemaakt van Big-Bag's. Nadat big-bag's geleegd zijn, worden deze vaak opgevouwen. Tijdens het opvouwen ontstaat onnodig stof.

Door middel van een big-bag verdichter met geintegreerd persluchtgereinigd filter wordt deze stof emissie vermeden. Bovendien is de ruimte in de verdichter dusdanig groot dat de big-bag zonder opvouwen netjes in past. De afzuiging houdt het geheel natuurlijk netjes op onderdruk. De hoeveelheid afval wordt tot een minimale hoeveelheid verkleind. De lege Big-Bag’s worden aan het uiteinde in een eindloze folie stofdicht verpakt.

Het geintegreerde filter is geschikt voor zeer uiteenlopende poeders (van zeer fijn tot aan zeer plakkerig). Achter het filter kan nog een secudair HEPA filter geplaatst worden.

De unit is, al dan niet mobiel, voorzien van een eigen besturings/bedieningskast.

Vaak wordt een traditionele zakkenverdichter ingezet voor het verdichten van lege big-bags echter lopen deze vaak vast. Big-Bag’s zijn veel stugger dan lege zakken.

De Poeth Big-Bag verdichter is echter speciaal ontwikkeld voor big-bag’s.

Het systeem is volledig in- en uitwendig ATEX gecertificeerd te leveren.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Poeth is specialist in kwalitatief hoogwaardige machines en productielijnen voor het verwerken van een breed scala aan droge stoffen. We ontwikkelen, produceren en installeren al onze machines en projecten in eigen beheer. Zo zijn we...