Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Highlights Lindor projecten 2020

Mixer-Cooler_for_battery_powder-1
31 mrt 2021  |
Vanwege het coronavirus vonden veel beurzen en evenementen afgelopen jaar geen doorgang. Een gemiste kans om elkaar te ontmoeten en u onze laatste ontwikkelingen te tonen. Het afgelopen jaar hebben wij uiteraard niet stilgezeten en gewerkt aan bijzondere, uitdagende projecten die wij graag met u delen.

Mixer-Koeler voor batterijpoeder

Lindor heeft twee grote Mixer-Koelers ontwikkeld voor de productie van batterijpoeders voor een groot internationaal project. Het project zorgde, ondanks de corona-pandemie, voor een mooie internationale samenwerking tussen de Europese klant, een Chinees engineering team en een Scandinavisch installatieteam. De Mixer-Koelers zijn voorzien van een nieuwe technische ontwikkeling, waarbij op alle contactonderdelen een zeer dunne, warmtegeleidende, keramische coating is aangebracht. Die zorgt ervoor dat er geen contact mogelijk is tussen het batterijpoeder en het metaal van de trommelwand. De trommel zelf heeft een dubbele wand en dubbele schoepen waardoorheen koelwater stroomt, terwijl de trommel draait. Door het grote contactoppervlak, de draaiende beweging, het stromende poeder en de gunstige warmtegeleiding van de keramische coating, is er een optimale koeling van het product.

Mixer voor instantpoeders

Ook een oude, trouwe Indonesische klant, fabrikant van poeders voor instant drankjes zoals koffie, cacao en ice-tea, hebben we weer mogen voorzien van een nieuwe Lindor mixer. Deze prominente fabrikant weet Lindor al sinds de jaren 90 te vinden en heeft inmiddels verschillende soorten Lindor mixers in gebruik. De belangrijkste kenmerken van deze nieuwe mixer zijn: een hoog productievolume, hoge mengnauwkeurigheid, hoge poederkwaliteit in de zin van homogeniteit, deeltjesvorm en -grootte, waardoor er sprake is van een zeer goede oplosbaarheid. Daarnaast kent deze mixer minimale stofontwikkeling en geen ontmenging.

Mixer voor cosmetisch poeder

Voor een Italiaanse multinational heeft Lindor een mixer ontwikkeld voor het mengen van zeer delicate, cosmetische poeders. De Lindor 1500 liter batch-menger met een geïntegreerd vloeistof injectiesysteem weet feilloos de delicate, deels agressieve cosmetische poeders te mengen met vloeistoffen en pigmenten. De veiligheid, efficiëntie en productkwaliteit is met deze installatie aanzienlijk verbeterd. Het ontwerp en de configuratie van deze mixer is tot stand gekomen na uitgebreide testen in ons testcentrum in Nederland. De mixer is geïnstalleerd in een van de fabrieken van de klant in Latijns-Amerika.

Mixer-Impregnator voor ingrediënten voor diervoeding

In China prijkt sinds kort een Lindor Mixer-Impregnator voor voedingsingrediënten voor diervoeding. Het betreft een mixer van 3000 liter, die is voorzien van een vloeistof-injectiesysteem met een zeer hoge volumestroom. Het systeem is in staat om binnen enkele minuten gelijkmatig 1000 liter vloeistof aan 1500 kg silica toe te voegen. Hierdoor ontstaat een homogeen poeder met de geïnjecteerde, geabsorbeerde voedingsstoffen, dat droog makkelijk stromend is. Deze toepassing met een Lindor Mixer-Impregnator heeft zich de afgelopen 10 jaar al bewezen in een Europese fabriek met dezelfde soort producten.

Vacuümdroger voor farmaceutisch poeder

Nog zo’n uitdagend project waar we als Lindor trots op zijn, is de installatie van een Lindor CAPSULE vacuümdroger, in een volledig gerobotiseerde productielijn bij een farmaceutisch bedrijf in Nederland. Het bedrijf is onderdeel van een grote farmaceutische multinational. Het betrof een speciaal project voor een zeer gevoelig farmaceutisch poeder, waarbij een Duitse system integrator de samenwerking opzocht met Lindor. Veel poeders zijn gevoeliger voor schuifkrachten dan vaak wordt gedacht. Maar de grootste uitdaging lag bij het vinden van een oplossing om het poeder, dat beschikt over een hoog vochtgehalte, te drogen terwijl de poederdeeltjes intact blijven. Een noodzakelijke, cruciale stap in het productieproces bij het maken van een actief farmaceutisch ingrediënt (API).

We blijven graag in contact

Deze terugblik is een manier om onze parels van het afgelopen jaar te presenteren. Toch missen wij het persoonlijke contact, zoals we dat tot voor kort met u gewend waren. We gaan dan ook graag met u in gesprek via de telefoon, videobellen of waar mogelijk tijdens een locatiebezoek.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Enige jaren geleden introduceerde Lindor een eigen unieke visie op het mengen van droge stoffen, de “gentle touch meng” techniek. Deze uitermate vriendelijke maar optimale menging wordt veroorzaakt door schoepen die in de mengtrommel zijn...

Gerelateerde berichten