Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Lödige batchmengers met optimale leegloop

Lödige batchmengers met optimale leegloop
29 mrt 2017  |
MECHELEN - Lödige FKM ploegschaarmengers zijn zeer performante horizontale batchmengers die in alle industrieën ingezet worden.

Ze worden volledig in Duitsland ontworpen en gebouwd naar de behoefte van de klanten. Op zijn of haar vraag worden de Lödige mengers uitgerust met een groot aantal toevoer-aansluitingen, filters, een extra grote inspectiedeur, een dubbele verwarmbare wand, een beschermende binnenwand, shoppers, vloeistof-toevoer, thermometer, een staalnemer, een vacuüm-unit of een hoge druk mantel. Voor klanten uit de voedingsindustrie wordt de menger volledig foodgrade afgewerkt.

Ook de uitloop wordt bij de Lödige ploegschaarmengers aangepast aan de behoefte van de klant. Dit kan een ronde uitloop zijn met een klep of een vierkante uitloop met een klapdeur. Sinds kort levert Lödige ook een SEM-versie van de horizontale batchmengers. Bij deze mengers beslaat de uitvoeropening 60% van de bodem waardoor de menger snel en volledig geledigd kan worden.

Deze optie wordt aangeboden aan klanten die hun menger sneller willen ledigen om zo het volledige proces in te korten. Horizontale mengers hebben ten onrechte soms de reputatie dat ze moeilijk te ledigen zijn, maar door de vorm en de positie van de schoepen wordt de inhoud van de ploegschaarmenger juist snel en efficiënt naar de centrale uitloop geleid waardoor je op heel beperkte restvolumes kan rekenen.

Voor de betonindustrie levert Lödige al langer de extra zwaar uitgevoerde DBM-menger waarbij de volledige onderkant van de machine in twee delen openklapt. Deze machine heeft een uitzonderlijke constructie en is dus merkelijk duurder dan een normale FKM. Voor vele industrieën zal de SEM dus de ideale tussenoplossing zijn.

Voor meer artikelen over Mixers en Mengers bezoek hier onze Mixers en Mengers Tech Zone

Zoek hier naar leveranciers van Mengers in onze Aankoopgids

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Eskens is een technische onderneming die een aantal Europese machinefabrikanten vertegenwoordigt. Wij verkopen hoogwaardige machines, hebben een eigen lokale voorraad onderdelen en verzorgen een snelle commerciële en technische service. Met vestigingen in Nederland, België, Frankrijk...