Search
Close this search box.

Met BEUMER fillpac Stortgoed Nog Efficiënter Afvullen

Met BEUMER fillpac Stortgoed Nog Efficiënter Afvullen
30 jun 2017  |

Om materialen van de bouw-, cement-, mineralen- en chemische industrie efficiënt in zakken te vullen, heeft de BEUMER Group als complete aanbieder van verpakkingslijnen de BEUMER fillpac in het programma.

Met BEUMER fillpac Stortgoed Nog Efficiënter Afvullen
Met de BEUMER bag placer en het zakbundelmagazijn kunnen het vermogen en de efficiëntie van de vulmachine BEUMER fillpac nog verder toenemen.

Voor deze installatie heeft de systeemleverancier nu de BEUMER bag placer voor zakken met ventiel in de bodem of platte zaken met ventiel ontwikkeld, waarmee het vermogen en de efficiëntie van de vulmachine nog verder toenemen.

De nieuwe BEUMER bag placer van de BEUMER Group biedt door de gestandaardiseerde modulaire opbouw veelzijdige plaatsingsmogelijkheden. Gebruikers kunnen de installatie met de optionele draaitafel bijvoorbeeld onder een hoek opstellen. De vereiste ruimte voor plaatsing wordt hiermee sterk gereduceerd. De installatie is voorzien van een ergonomisch bedieningspaneel. Met de verbeterde mens-machine-interfaceconcept kan de medewerker de BEUMER bag placer eenvoudig en intuïtief bedienen. De installatie kan zich bovendien automatisch instellen op verschillende formaten zakken met ventiel.

BEUMER bag placer voor zakken met ventiel in de bodem

De aandrijvingseenheid en de grijperarm worden automatisch via servomotoren nauwkeurig en energie-efficiënt aangedreven. Het grijpsysteem en de opschieteenheid plaatsen de zakken uit de zakbundel veilig op de vulsteunen. Vanwege de geselecteerde aandrijvingstechnologie en de elektrische koppeling van de beide servo-aandrijvingen van de grijperarm en de opschieteenheid is het aantal mechanische onderdelen tot een minimum beperkt. De doordachte kinematica reduceert bovendien de trillingen in de machine. Hierdoor neemt de levensduur significant toe. Een olievrij venturimondstuk zorgt voor onderhoudsvrij gebruik. En omdat de grijperarm aan twee zijden is gelagerd, loopt hij ook bij een vermogen van 6.000 zakken per uur zeer rustig.

Het grijpsysteem en de opschieteenheid plaatsen de zakken veilig op de vulsteunen.
Het grijpsysteem en de opschieteenheid plaatsen de zakken veilig op de vulsteunen.

Exploitanten kunnen deze variant voor zakken met ventiel in de bodem van PP, PE of papier toepassen. Zaklengtes van 350 tot 650 millimeter en zakbreedtes van 230 en 550 millimeter en ventielbreedtes van 80 tot 160 millimeter zijn mogelijk. Per uur verwerkt de nieuwe installatie 3.000 zakken – in de versie met hoge prestaties tot 6.000 zakken.

De optionele draaitafel wordt pneumatisch met een zwenkbereik tot 60 graden of elektrisch tot 150 graden aangedreven. Het zakbundelmagazijn kan modulair voor een lengte van twee tot negen meter worden werden aangelegd. Aandrijving en eindaanslag kunnen links of rechts worden aangebracht. Ook bij verschillende vulsteunhoogtes kan het zakbundelmagazijn ergonomisch worden gevuld.

BEUMER bag placer voor platte zaken met ventiel

De grijperarm is aan twee zijden gelagerd. Hierdoor loopt hij ook onder belasting zeer rustig.
De grijperarm is aan twee zijden gelagerd. Hierdoor loopt hij ook onder belasting zeer rustig.

Bij de BEUMER bag placer voor platte zaken met ventiel kan de exploitant tussen twee versies kiezen, afhankelijk van aan welke kant de opsteekeenheid zich moet bevinden. Om de benodigde plaats duidelijk te reduceren, kan de zakopsteker met de optionele draaitafel onder een hoek tot 60 graden worden opgesteld. De BEUMER bag placer voor platte zaken met ventiel is geschikt voor 600 tot 800 millimeter lange en 400 tot 550 millimeter brede zakken van geweven PP en PE en voor ventielbreedtes van 125 tot 150 millimeter. Het vermogen bedraagt tot 2.400 zakken per uur.

Het zakventiel wordt geopend met een gepatenteerd openingssysteem in de opsteekeenheid. Hiermee wordt correct opsteken van de zakken op de vulsteunen gegarandeerd en stilstand bij het vullen voorkomen. De BEUMER bag placer kan eenvoudig aan andere zakformaten worden aangepast.

Deel dit bericht

Gerelateerde berichten