Nieuwe BINEM AS hygiënische vatenlediger met zwenkarm

Nieuwe BINEM AS hygiënische vatenlediger met zwenkarm

Nieuwe BINEM AS hygiënische vatenlediger met zwenkarmSpin Pompen introduceert de nieuwe BINEM AS vatenlediger. Dit unieke systeem is uitgerust met een robuuste RVS zwenkarm. Hiermee is het mogelijk om 4 vaten, geplaatst op een pallet, achter elkaar te legen zonder de vaten te verplaatsen.

BINEM biedt een complete range CIP-reinigbare drum unloading systemen voor de voedingsmiddelen-, cosmetische en farmaceutische industrie. De BINEM vatenledigers zijn speciaal ontwikkeld voor het legen van vaten die gevuld zijn met hoogviskeuze producten tot 1.000.000 cP, met een minimaal productverlies.

Robuuste RVS zwenkarm

Het BINEM drum unloading systeem is uitgevoerd met een EHEDG gecertificeerde Bornemann spindelpomp. De zwenkarm van het nieuwe BINEM AS systeem is volledig geïntegreerd met het hygiënische flensframe van de pomp. De constructie van de zwenkarm is niet alleen hygiënisch maar ook bijzonder compact. Met deze robuuste zwenkarm, die volledig vervaardigd is uit massief RVS 304 of RVS 316, is het mogelijk om 4 vaten op 1 pallet achter elkaar te legen, zonder dat de vaten verplaatst moeten worden.

Minder dan 1% restproduct

Met het BINEM systeem kunnen producenten aanzienlijke besparingen realiseren. De unieke constructie van de volgplaat zorgt er voor dat het vat tot op de bodem wordt geleegd, met minder dan 1% restproduct.

Hoog niveau van hygiëne

Het BINEM drum unloading systeem voldoet aan de hoogste hygiënische eisen. De toegepaste spindelpomp is EHEDG gecertificeerd en het hele systeem is CIP-reinigbaar, zonder aparte CIP-pomp. Het hygiënisch geconstrueerde frame en de eenvoudige demontage van de volgplaat zorgen voor een hoog niveau van reinigbaarheid van de complete installatie.

Brede toepasbaarheid

Het BINEM systeem is speciaal ontwikkeld voor het legen van vaten die gevuld zijn met hoogviskeuze voedingsmiddelen tot 1.000.000 cP. Van tomatenpuree tot chocoladepasta of vleesdeeg. Het systeem is geschikt voor ronde of conische vaten en vierkante kratten. De BINEM systemen zijn leverbaar tot een maximale capaciteit van 12 m3/uur en voor drukken tot 25 bar.

Spin Pompen

Spin Pompen is de specialist op het gebied van hygiënische verdringerpompen voor de voedingsmiddelen-, cosmetische en farmaceutische industrie in Nederland en België. Het bedrijf heeft het BINEM systeem ontwikkeld in nauwe samenwerking met voedingsmiddelenproducenten en in de afgelopen jaren steeds verder geperfectioneerd.

Voor aanvullende informatie over het BINEM AS drum unloading systeem kunt u contact opnemen met Spin Pompen, tel. 0592-61 41 21 of per mail info@spinpompen.nl.

Voor meer artikelen over Vatenledigers bezoek hier onze Verpakking Tech Zone >

Dit artikel is gepubliceerd door

Spin Pompen is de specialist op het gebied van kwalitatief hoogwaardige hygiënische verdringerpompen en doseerpompen voor de voedingsmiddelen-, cosmetische en farmaceutische industrie. Ook levert Spin Pompen een breed programma CIP-reinigbare doseersystemen, (dynamische) mixers, afvulsystemen en drum unloading installaties. Met meer dan 25 jaar ...

Spin Pompen B.V.

Lees Interacties

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.