Zoek
Sluit dit zoekvak.

PENKO kraanhaakweger met ingebouwde dynamische compensatie

PENKO kraanhaakweger met ingebouwde dynamische compensatie
8 mei 2019  |

Onder alle omstandigheden weten wat er aan de haak hangt, ongeacht bewegingen en waar dan ook, dit instrument zorgt daarvoor.

Ingebouwd is namelijk een geoctrooieerd compensatiesysteem dat niet alleen versnellingen en vertragingen compenseert maar ook voor een automatische aanpassing bij de plaatselijke versnelling van de zwaartekracht zorgt.

De compensatie maakt gebruik van PENKO’s specialiteit, snel meten met een hoge inwendige resolutie. Dankzij deze voorziening leent dit instrument voor alle vrij hangende mobiele toepassingen, zowel in het vrachtvervoer, de zeevaart en visserij als aan hijswerktuigen.

De gehele uitvoering is bij de genoemde toepassingen aangepast door een degelijke roestvrijstalen behuizing met beschermingsklasse IP68 en gegalvaniseerde, deels ook gelakte, hijsogen en haken. Ondanks de robuuste uitvoering weegt het instrument slechts 25 kg. Kwetsbare aansluitkabels zijn overbodig.

De overdracht van de weeggegevens vindt namelijk draadloos naar een webbrowser plaats, de accuvoeding staat 4 uur onafgebroken wegen toe. De weger is leverbaar in bereiken van 0 – 150 kg tot en met 2 500 kg.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

PENKO Engineering B.V.  legt zich toe op het ontwikkelen, maken en technisch ondersteunen van bijzonder betrouwbare weeginstrumenten en besturingen, werkend met hoge snelheid, hoog inwendig oplossend vermogen en een hoge nauwkeurigheid, speciaal ontworpen voor het gebruik...

Gerelateerde berichten