Perry Verberne nieuwe voorzitter Machevo

Perry Verberne nieuwe voorzitter Machevo
Directeur van Van Beek Schroeftransport Perry Verberne is de nieuwe voorzitter van de Machevo & Bulk Vereniging. Tijdens het netwerkevenement Machevo Connect op 4 december jl. droeg Tom Pruymboom (directeur van Ziemann Holvrieka) het voorzitterschap aan hem over. Verberne is al sinds eind 2015 actief als bestuurslid voor de vereniging. Als voorzitter zal Verberne zich vooral richten op het versterken van de zichtbaarheid van Machevo en het vergroten van de verbindende factor tussen de leden.

Netwerkfunctie

We moeten volgens Verberne met én van elkaar leren. “De leden moeten door de netwerkfunctie van Machevo een duidelijk voordeel zien in het lidmaatschap, dit natuurlijk naast de financiële voordelen op het gebied van bijeenkomsten en beurskosten.”

Gegroeid naar netwerkvereniging

Tom Pruymboom zat sinds 2012 in het bestuur van Machevo. Dat hij dit jaar zou aftreden, was al in 2015 gepland. Pruymboom blijft wel aan als bestuurslid. Hij kijkt terug op 6 mooie jaren waarin de vereniging die in de jaren ’50 ontstaan is uit de ‘Machevo Beurzen’ is getransformeerd in een netwerkvereniging met een eigen stijl en regelmatige bijeenkomsten.

Geslaagde transitie

In de afgelopen 6 jaar heeft het Machevo bestuur getracht de interesses en belangen van de leden zo goed mogelijk te combineren bij interessante bijeenkomsten. “Deze worden goed bezocht waarmee we kunnen stellen dat de transitie van een exposantenvereniging naar een netwerkvereniging geslaagd is”, blikt Pruymboom terug.

Toekomst Industrial Processing veiliggesteld

Uiteraard is de vakbeurs voor de procesindustrie, die tegenwoordig de naam Industrial Processing draagt, daarbij niet uit het oog verloren. Sterker nog, de integratie met de WoTS van dit jaar (2018) is succesvol gebleken en krachtig genoeg om de beurs een toekomst te garanderen.

Intensievere samenwerkingen

“Het nieuwe contract met FHI waarin we de Industrial Processing hebben vastgelegd, geeft de vereniging ook een gezonde steun in de rug. Deze toekomst kan uitgroeien naar een intensievere samenwerking met branchegenoten en organisaties waarin we het beste uit elkaars netwerk halen. Daarmee is het belang van het Machevo-lidmaatschap weer gediend.”

Dit artikel is gepubliceerd door

De Machevo & Bulk Vereniging is al 50 jaar de branchevereniging voor producenten, leveranciers en exposanten van procesinstallaties, procesengineering, procesautomatisering en procesapparatuur in de (petro)chemische, voedingsmiddelen, farmaceutische industrie en biotechnologie. De vereniging bevindt zich sinds haar oprichting op 1 april 1959, ...