Zoek
Sluit dit zoekvak.

Poeth poeder koelsystemen

Poeth poeder koelsystemen
28 apr 2021  |

Er zijn diverse mogelijkheden om poeders terug te koelen. Onderstaand enkele praktijk voorbeelden :

Koelmixers/ Koelschroeven:

Voor het koelen zijn zowel de assen gekoeld, alsook de body. Doordat de assen uitgevoerd zijn met overlappende paddels, ontstaat buiten een homogeen mengsel ook een homogene koeling van het product.
Omdat de inlaat temperatuur van 1 van de grondstoffen tot boven de 180 gr. C kan bedragen, zijn de product rakende delen uitgevoerd in een hittebestendige RVS310 uitvoering.
Het geheel staat in een zure omgeving, vandaar dat de machines uitwendig zijn voorzien van een 6 laagse C5I coating, en hiermee dus extra bestand tegen corrosie van de RVS310 en RVS316L delen.

Om de koelcapaciteit te berekenen beschikt Poeth over een berekeningsmodel.
Er is verder een systeem op lab schaal beschikbaar om de soortelijke warmte van het product te kunnen bepalen. Vaak is deze informatie namelijk niet beschikbaar bij klanten. Zeker als het om mengsels gaat.
Op deze manier kunnen belangrijke parameters aan de hand van een product monster relatief snel bepaald worden.

Indirecte koeling in koelbunker

Door een beluchtingsbodem wordt zorg gedragen voor een zeer efficiënte koeling met relatief lange verblijftijd. Het beluchtingsdoek bestaat uit een speciaal aramide vezel membraan welke bestand is tegen hoge temperaturen.

Voorbeeld :
Type proces: Batch
Product: Mineraal poeder
Batchgrootte : 150 kg
Verblijftijd : 15 min
Temp in: 260 °C
Temp uit: 60 °C

Directe koeling in pneumatisch transport

Door middel van een doorsluis worden de poeders in het transportsysteem gebracht. Door het transporteren met koele lucht wordt een zeer efficiënte koeling gerealiseerd. De verblijftijd daarentegen is relatief kort. Het product wordt namelijk met ca. 25 m/s getransporteerd en is vaak in enkele seconden in het koelproces.
Voorbeeld :
Type proces: continue
Product: Dextrine
Batchgrootte : 500 kg/uur
Temp in: 180 °C
Temp uit: 40 °C

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Poeth is specialist in kwalitatief hoogwaardige machines en productielijnen voor het verwerken van een breed scala aan droge stoffen. We ontwikkelen, produceren en installeren al onze machines en projecten in eigen beheer. Zo zijn we...

Gerelateerde berichten