TEST IT! In ons expertisecentrum The Blue Zone

TEST IT! In ons expertisecentrum The Blue Zone
Van Beek beschikt over een unieke uitgebreide testfaciliteit om vrijblijvend te testen, analyseren en controleren of schroeftransport aansluit op uw product en het productieproces. The Blue Zone: investeren in innoveren en professionaliseren.

Expertisecentrum

The Blue Zone is hét expertisecentrum voor schroeftransport. In een blauw gemarkeerd gedeelte van de bedrijfshal biedt Van Beek u de ruimte en gelegenheid om te onderzoeken welke effecten een bepaald type schroeftransport heeft op uw product. Samen zoeken we naar de meest geschikte toepassing voor een goed eindresultaat in uw productieproces.

Inzichtelijk maken producteigenschappen

Om tot het meest optimale schroeftransport van uw product te komen, is het van belang om eerst goed inzicht te krijgen in de eigenschappen en het gedrag van uw product. Van Beek beschikt over de juiste apparatuur, techniek en kennis om dit nauwkeurig te onderzoeken, testen en analyseren. De korrelgrootte en het vochtpercentage hebben bijvoorbeeld invloed op de doorstroming van het product. Van Beek slaat samples op in een database zodat we het gedrag van het product in combinatie met een machine kunnen voorspellen. Met deze kennis kunnen we vóóraf inschatten wat voor schroeftransporteur mogelijk geschikt is voor uw product.

Testen

In The Test Room wordt in overleg met u een testopstelling opgebouwd om het effect van het schroeftransport op het product, zoals vlees of geraspte wortel, te bepalen. De testresultaten wijzen uit of het product transporteerbaar is met schroeftransport en wat de invloed van het transport is op de producteigenschappen. De geteste vleesproducten en geraspte wortel zijn bijvoorbeeld onbeschadigd transporteerbaar. Ter voorkoming van ophoping van wortel achter de interne luiken is het toerental bijgesteld. Complexe vraagstukken met betrekking tot veranderende materiaaleigenschappen bij verhitting en/of koeling worden met inzet van ºCelsius in uw eigen productie omgeving thermografisch onderzocht. Voor een juiste dosering van uw product in de productielijn heeft Van Beek doseer- en weegschroeven ontwikkeld, ook deze methodes kunt u testen. De testmachines kunt u zelfs huren om in de eigen productieomgeving te testen.

Analyseren

In The Brain Room, een speciaal ingerichte ruimte, leest u met uw eigen team alle testresultaten uit zodat u deze rustig kunt analyseren en bespreken. Van Beek filmt waar mogelijk alle testen en slaat deze samen met de samples op in een database. De uitkomst van de resultaten zijn bepalend voor de uitvoering van de machine die direct inzetbaar is. Een goed testproces bevordert het inzicht en voorkomt aanpassingen van de machine in het productieproces. De definitieve op maat geëngineerde en geproduceerde machine ondergaat een factory acceptance test voordat deze in de productielijn wordt ingebouwd. Met een site acceptance test kan de machine ook ter plekke in de productielijn getest en eventueel aangepast worden. Van Beek faciliteert en ondersteunt u waar nodig tijdens het gehele testproces. Of dat nu een test van 5 minuten of de gehele dag is.

Benieuwd?

The Blue Zone wordt zowel intern als extern in toenemende mate ingezet. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op! U bent van harte welkom voor een (voor)proefje.

Dit artikel is gepubliceerd door

Een Van Beek is altijd maatwerk

Van Beek is de specialist op het gebied van schroeftransport. Onze kernactiviteiten bestaan uit het verkopen, ontwerpen en fabriceren van schroeftransporteurs, Dino bulkwagenvullers en Celsius schroefwarmtewisselaars. ...

Van Beek schroeftransport