Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Automatisch reinigbare magneetscheider voor poeders en granulaten

13 feb 2019  |
WAALRE - Goudsmit Magnetics uit Waalre introduceerde onlangs een automatisch reinigbare ‘easy clean’ magneetscheider. Deze dient voor het verwijderen van metaaldeeltjes (>30 µm) uit poeders in bijvoorbeeld de food, chemische, keramische en kunststof industrie. De Easy Clean -flow magneet onderscheidt zich door de zeer hoge magnetische fluxdichtheid van meer dan 12.000 gauss op de staven.

Deze staven komen direct met het product in aanraking en hebben een diep magneetveld waardoor hoge capaciteiten poeders en granulaten effectief ijzervrij gemaakt worden. De magneet is stofdicht tot een overdruk van 1,5 bar en bevat een eenvoudige besturing. De gebruiksvriendelijke reiniging vereist 6 bar lucht en een startsignaal van 24V-DC. De gevangen ijzerdelen belanden in een opvangbak.

Hoger scheidingsrendement

Het aangepaste ontwerp bevat één rij dikke staven van Ø50 mm in plaats van twee lagen dunne staven van Ø25 mm staven die eerder toegepast werden. Dit levert een hoger scheidingsrendement op, zo bleek uit nieuwe meettechnieken met onder meer simulaties van magneetvelden en tests. De dikkere staven hebben een hogere fluxdichtheid plus dieper vangveld en staan langer in contact met de magnetische deeltjes. Bijkomend voordeel is dat de magneet in zijn geheel lager wordt en dus minder inbouwhoogte vereist. Bovendien zorgt slechts één rij staven voor een verbeterde doorstroming van het product; dit is met name een voordeel voor moeilijk stromende poeders.

Reiniging

De pneumatische magneetstaven vereenvoudigen het reinigingsproces. De magneetstaven worden via de geleiding naar buiten gereden en wanneer zij zich buiten het huis bevinden, worden de magneetstaven in de staven naar buiten geblazen. Een plaat houdt de gevangen magnetische delen tegen, waarna deze in een opvangbak vallen.
De Easy Cleanflow magneet is door zijn enorme magnetische vangkracht van 12.000 gauss op de staven ook uitermate geschikt voor het scheiden van kleine, zwakmagnetische RVS-delen. Uit testen en metingen is onder andere gebleken dat alleen magnetische vangkracht niet voldoende is voor het scheiden van RVS-deeltjes. Het is ook van cruciaal belang dat deze delen de staven raken wanneer ze erlangs stromen. Optioneel aan te brengen deflectoren kunnen de productstromen met zwakmagnetische (RVS-)deeltjes goed langs de staven richten, zodat het product de staven altijd raakt.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Goudsmit ontwerpt en vervaardigt magneetsystemen die bestemd zijn voor metaalseparatie, metaalhandling en recycling in diverse industrietakken. Intensief contact tussen bedrijf, OEM’er en eindgebruiker, in combinatie met onze kennis en moderne engineering, resulteert in functionele maatwerkoplossingen....

Gerelateerde berichten