Zoek
Sluit dit zoekvak.

Rinstrum R300-Serie: Vernuftig in Eenvoud

Rinstrum R300-Serie: Vernuftig in Eenvoud
23 feb 2023  |
Van het Australische Rinstrum, dat zich sinds 1992 op de markt voor industriële weegoplossingen bevindt, genieten de indicatoren de meeste bekendheid. Dit hebben de modellen te danken aan hun innovatieve ontwerp, hoge betrouwbaarheid, goede prestaties en prijs-kwaliteitverhouding.

Eerder lichtten we in dit artikel al de R400-serie toe – een serie plug-and-play indicatoren die vanwege hun modulaire opbouw voor een breed scala aan weegtoepassingen kan worden ingezet. Maar was u ook al bekend met diens kleinere broertje: de R300-serie?

Rinstrum R320: ideaal voor basiswegingen

De Rinstrum R320 heeft een compacte behuizing van ABS en is IP65-geclassificeerd. Het model is voorzien van alle basisfuncties voor gewichtscontrole en niveauregeling. De R320 is beschikbaar in een versie voor paneelmontage en een volledige behuizing met M12-connectoren. De modellen worden vooral ingezet voor mobiel wegen, onder andere voor gebruik in vorkheftrucks, vrachtwagencabines en kraanwegingen.  

Rinstrum R323: ook geschikt voor foodomgevingen

De Rinstrum R323 is een compacte, IP67-geclassificeerde indicator van rvs 304, welke is uitgerust met connectoren voor voeding, communicatie en input/output. 

Zowel de R320 als de R323 delen onderstaande specificaties:

 • 20 mm LCD-display met LED-backlight
 • AC/DC 7 – 24V
 • Opties voor een oplaadbare NiMH batterij
 • rinLINK aansluiting
 • Beide ondersteunen een reeks firmware-opties, van basisgewichtsweergave tot instelpunten en aanpasbare printopties. Doordat alle firmware al aan boord is, zijn upgrades eenvoudig en snel te realiseren. Bekijk hieronder de firmware-opties:
  • K342: standaarduitvoering met basisgewichtsweergave.
  • K344: 1 extra input (externe knop), RS232 seriële communicatie richting PC, printer voor standaard printbonnen, 2 basis setpoints.
  • K346: 1 extra input (externe knop), mogelijk om printbonnen te customizen, inzetbaar voor afvullen dankzij 2 setpoints met toepassing van instelbare hysteresis.
  • K354: 1 extra input (externe knop), I/O’s gebruiken als checkweger, te keuren als multi-range weger (dubbel bereik), functietoets om o.a. te switchen van bruto- naar nettogewicht, telfunctie, automatisch tarreren en totalizing (betreft functie op wegingen bij elkaar op te tellen), inzetbaar voor afvullen dankzij 2 setpoints met toepassing van instelbare hysteresis.
  • K356: 1 extra input (externe knop), I/O’s volledig vrij instelbaar, te keuren als multi-range weger (dubbel bereik), 2 geavanceerde setpoints met vrij instelbare targets (hiermee kan bijvoorbeeld worden gecheckt of het gewicht op 0 staat, stabiel is en/of op netto- of brutogewicht staat; dit functioneert feitelijk als controlemechanisme).

ABW: uw Rinstrum specialist

Ga voor een overzicht van Rinstrum producten uit de R300-serie, R400-serie, modules en weegtransmitters naar de website van ABW.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

ABW bekleedt een vooraanstaande positie op het gebied van professionele weegapparatuur en (geautomatiseerde) weegoplossingen. Dankzij het brede leveringsprogramma en jarenlange ervaring en expertise biedt ABW voor elk weegvraagstuk een slimme, gebruiksvriendelijke weegoplossing. Industriële weegoplossingen ABW...

Gerelateerde berichten