Zoek
Sluit dit zoekvak.

Separatiesystemen in productielijn voor optimalisatie sesamproductieproces

Separatiesystemen in productielijn voor voedingsmiddelen
17 okt 2017  |
MECHELEN - Haitlogou Bros SA is wereldwijd marktleider in het maken van sesamzaadproducten, waaronder tahinipasta.

Het bedrijf verwerkt tot 150 ton sesamzaad per dag met zijn moderne productie-installaties in Thessaloniki en levert topkwaliteit producten via een wereldwijd netwerk van klanten. Het bedrijf heeft een langdurige relatie opgebouwd met Russell Finex, specialist in innovatieve separatietechnologie, met het doel om de productielijn te automatiseren en te optimaliseren.

Deze ultramoderne geautomatiseerde productielijn voor sesamproducten bij Haitoglou bevat een aantal volledig hygiënische en zeer hoogwaardige separatie-apparaten specifiek voor de voedingsindustrie. Haitoglou installeerde voor het eerst Russell Finex-apparatuur in 2002 met de toevoeging van een Finex Separator™. Deze machine verdubbelde de capaciteit van de bestaande opzet voor scheiding van goede sesamzaden van gebroken zaden, zachte schillen en stof. Hierdoor kon het bedrijf de gewenste capaciteit bereiken van 2 ton per uur.

Eerst is meer vibrerende zeef-apparatuur geïnstalleerd om de automatisering verderop in de productielijn te kunnen voltooien. Haitoglou heeft separatie-oplossingen aangekocht om verschillende onderdelen van de productie te optimaliseren. Er werden twee Russell Compact Sieves® geïnstalleerd in het wasproces, om sesamzaden uit de holtes van de wasapparaten te krijgen. Daarna werden nog vier Russell Compact Sieves® geïnstalleerd vlak vóór de verpakkingsfase. De hoge rendements vibrerende screeners garanderen de kwaliteit en consistentie van het sesamzaad, verwijderen samengeklonterd product en voorkomen verstoppingen in het pneumatische buisvervoersystemen.

Om de kwaliteit van de tahinipasta en een glad eindproduct vrij van verontreiniging te waarborgen is een zelfreinigend Russell Eco Filter® geïnstalleerd. Deze geautomatiseerde inline filter voor vloeistoffen was makkelijk in de bestaande productielijn te plaatsen, met volledig gesloten filtratie en minimale down-time. Bovendien werd kwaliteitscontrole geïnstalleerd aan het einde van de tahini-productielijn middels de toevoeging van de unieke high speed Russell Compact Sieve®. Deze aangepaste controle-screener is speciaal ontworpen om tahinipasta te kunnen verwerken en de consistentie van het product vóór verpakking te kunnen garanderen.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Het in 1934 opgerichte Russell Finex is in de aflopen 80 jaar uitgegroeid tot een succesvolle internationale groep met meer dan 200 directe werknemers en een jaarlijkse omzet van boven de £25 miljoen ($40m). Russell...

Gerelateerde berichten