Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Veiligheidsvoorzieningen mogen de reguliere bedrijfsprocessen niet in de weg zitten

Veiligheidsvoorzieningen mogen de reguliere bedrijfsprocessen niet in de weg zitten
Veiligheidsvoorzieningen mogen de reguliere bedrijfsprocessen niet in de weg zitten. Voor elk bedrijfsproces adviseert Inrato de beste oplossing. Inrato heeft de praktische kennis gecombineerd met een ruim aanbod aan veiligheidsoplossingen: lichtschermen, veiligheidsmatten, veiligheidsschakelaars, machinebeveiliging, modulaire machineafscherming Hiermee is 1 + 1 drie. Meer weten? Lees dan hieronder verder.

Nissink Business Glass is glasspecialist voor diverse sectoren en snijdt glas op maat voor onder meer luxe jachten, douchewanden, entrees en liften. Een bestaande glassnijmachine was standaard voorzien van een aantal lichtschermen. Kolommen op de vloer met daarin de lichtschermen en hoekspiegels bleken in de praktijk allesbehalve ideaal. Glazen platen worden namelijk uit het magazijn gehaald en naar de machine gebracht, maar de kolommen die de veiligheid juist moeten garanderen, bleken vooral een struikelblok te zijn – zowel figuurlijk als soms letterlijk. Zo blokkeerden ze het gangpad voor heftrucks die het magazijn moeten vullen terwijl een botsing van de grote glasplaten met de kolommen op de vloer kon leiden tot schade. Ook de grote afstand rondom de machine waar men niet kon of mocht staan werkte contra productief. De lichtschermen weghalen was evenmin een optie om de veiligheid te kunnen blijven garanderen.

Idec laserscanner biedt de oplossing Nissink Business Glass nam contact op met Inrato om samen te bekijken welke oplossing veilig én functioneel zou zijn voor hun toepassing. Uiteindelijk werd gekozen voor een scanneroplossing van IDEC, de SE2L Compacte Veiligheid Laserscanner. Leendert Jan IJspeert, van Inrato licht toe: “Scanners hebben geen kolommen op de vloer maar werken met voorgeprogrammeerde scanvelden. Bestaande objecten zoals bijvoorbeeld een bedienconsole worden tijdens de configuratie uit het scanveld geknipt zodat het veld volledig overeenkomt met de vloer en er geen gedeelten overblijven die niet gescand worden.”

Ongevallen voorkomen zonder productieverlies Wie met machines werkt, weet dat daar altijd veiligheidsrisico’s aan zijn verbonden. Uit onderzoek blijkt zelfs dat één vierde van de arbeidsongevallen het gevolg is van het werken met onveilige machines. Om de kans op ongevallen te voorkomen, moeten machines voorzien worden van veiligheidscomponenten voor machinebeveiliging. Belangrijk is dat deze veiligheidscomponenten de bedrijfsprocessen niet in de weg zitten. Daarom schakelde Nissink Business Glass de hulp in van Inrato. “Onze uitdaging voor een afdoende machinebeveiliging én maximale productievrijheid is door Inrato ingevuld met de laserscanners van IDEC en dat bevalt goed.” aldus Robert Nissink.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Deskundig, flexibel en altijd oplossingen op maat. U zoekt een vakkundige oplossing voor machinebeveiliging, voertuigveiligheid en signaleringstechniek? Bij Inrato International vindt u altijd het beste antwoord op uw veiligheidsvraagstuk. Wij zijn gespecialiseerd in op maat...

Gerelateerde berichten