Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Filter met gefilterde luchtstroom voor luchtbehandelingssysteem

Filter met gefilterde luchtstroom voor luchtbehandelingssysteem
6 aug 2018  |
Voor een bedrijf uit Wolvega Fryslan hebben we een mooie installatie geleverd. We zijn trots op onze medewerkers. Dit bedrijf uit Friesland biedt innovatieve voedingsmengsels voor verrijking van voedingsproducten, waaronder ingrediënten zoals vitaminen, mineralen.

Voor een afdeling is een filterinstallatie wenselijk. Daar het klimaat in de afdeling geconditioneerd wordt is de beste optie de gefilterde luchtstroom van de filterinstallatie aan te bieden aan het luchtbehandelingssysteem. Technisch gezien maakt deze situatie het noodzakelijk de stof beladen luchtstroom met een hoge filtratie efficiëntie te filtreren.

In onze selectie voor het juiste filterprincipe is gekozen voor een persluchtgereinigd elementenfilter. Dit elementenfilter heeft een hoge filtratie efficiëntie en kan in het filterproces agglomererende en hygroscopische stoffen verwerken. Tevens wordt de filterinstallatie voorzien van een F7 nafilter die fungeert als “politiefilter” met als doel de retourkanalen en luchtbehandelingsinstallatie te beschermen tegen eventuele stofdoorslag van het filter.

Een bepaald aandeel van de af te zuigen stoffen zijn explosiegevoelig van aard, hier dient de filterinstallatie dan ook op afgestemd te zijn. Op de filterkamer wordt een explosie ontlastkanaal gemonteerd. Tevens dienen zowel de aanzuigleiding als het luchtretourkanaal beveiligd te worden tegen een explosie doorslag. Dit noemen we een explosie ontkoppeling. In de afzuigleiding nabij de filterinstallatie wordt een terugslagklep geplaatst en in de luchtretourleiding een diverter. Deze beveiligingscomponenten zijn noodzakelijk omdat het men wellicht een stuk zekerheid wil hebben dat in geval van een explosie deze gecontroleerd afgevoerd wordt en zich niet voortplant in het systeem met alle gevolgen van dien.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

ATEX staat voor de Franse benaming ATmosphères EXplosibles en wordt als synoniem gebruikt voor twee Europese richtlijnen op het gebied van explosiegevaar onder atmosferische omstandigheden. Transtech levert industriële ontstoffing met Eurofilter stoffilter installaties. Ook doen...

Gerelateerde berichten