Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zemic krachtopnemers, inbouwmodules en elektronica ingezet voor Silo weging

Zemic krachtopnemers, inbouwmodules en elektronica ingezet voor Silo weging
30 aug 2019  |
ETTEN-LEUR - De IJsselmolen is een modern Nederlands familiebedrijf dat grondstoffen maakt voor de voedingsmiddelenindustrie. Het duurzaam produceren van voedselveilige middelen, met respect voor mens en milieu vergt vergaande automatisering. De controle op processen en dit zo efficiënt en effectief mogelijk inrichten maakt De IJsselmolen een bijzonder moderne onderneming.

Zemic heeft samen met De IJsselmolen de verschillende silo’s onder de loep genomen. In dit proces is er samen gekeken wat de beste oplossing is op het gebied van krachtsensoren, inbouwhulpen en elektronica voor het efficiënt monitoren, wegen en doseren van deze silo’s. 

Zemic & De IJsselmolen

 • Silo weging
 • Efficiënt en effectief inrichten van productielocatie
 • Duurzaamheid door procesoptimalisatie met krachtopnemers
 • Systeem kalibratie middels krachtige Top-Sensors weeg elektronica

Hoe Zemic Europe De IJsselmolen helpt

Zemic krachtopnemers, inbouwmodules en elektronica ingezet voor Silo weging

De kracht van De IJsselmolen is het malen, mengen en verpakken van grondstoffen voor de voedingsmiddelenindustrie in een volautomatische fabriek. Dit alles dient zo betrouwbaar mogelijk te zijn met een hoge flexibiliteit naar hun klanten. De IJsselmolen levert grondstoffen voor voedingsmiddelen aan het business to business segment, zowel binnen als buiten Nederland. Het afwegen van de juiste hoeveelheid is een belangrijke stap bij het malen, mengen en verpakken van deze grondstoffen. Een juiste selectie van de best passende kracht sensoren in combinatie met inbouw modules en elektronica was dan ook noodzakelijk.

Samen met Zemic zijn tijdens een sessie de specifieke eisen en wensen aan krachtopnemers besproken. Daarna heeft Zemic de best passende producten geadviseerd. De juiste capaciteit van de krachtsensor, de juiste inbouwmodule advies ten behoeve van de krachtopnemer & silo en daarnaast de juiste elektronica voor een eenvoudige systeem kalibratie; dit zijn zaken waar De IJsselmolen nu dagelijks de vruchten van plukt. Middels een door De IJsselmolen ontwikkelde mobiele app, kan exact worden gemonitord hoeveel gewicht in welke silo zit. Via dezelfde app kunnen processen worden opgestart of worden onderbroken vanuit iedere plek ter wereld waar internet ter beschikking is.

Over De IJsselmolen

De IJsselmolen is een bedrijf waar vele facetten voor het maken van grondstoffen voor de voedingsindustrie samen komen. Iedere levering van grondstoffen wordt los gestort en middels containers, kiepers of bulkauto’s aangeleverd. Dit vergt een uiterst zorgvuldige inkomstcontrole waarbij kwaliteit hoog in het vaandel staat. Zo voldoet De IJsselmolen aan strenge normen als FSSC22000 (Food Safety System Certification), Iso en GMP plus.

In de productiefaciliteit waar de Zemic krachtopnemers onder silo’s zijn geïnstalleerd, wordt er op verschillende productielijnen vermalen met verschillende technieken. Naast het malen van grondstoffen worden er ook grondstoffen gemengd van verschillende producten. 

Als er dan vermalen en gemengd is vindt het verpakken in papieren ventielzakken, polyethyleen zakken of big bags plaats. 

Het verwerken van glutenvrije producten gebeurt op aparte productielijnen. Daarnaast levert De IJsselmolen maatwerk overeenkomstig de specifieke eisen en/of wensen van afnemers.

In de meeste van deze processen spelen wegingen en/of het mengen en doseren van grondstoffen een grote rol.

Zemic H8C shear beam en mount geïnstalleerd onder Silo

De H8C krachtopnemer en inbouwhulp / mount HM-8-402 zijn succesvol geïnstalleerd onder de Silo’s die bij De IJsselmolen opgesteld staan. Samen met de T2 weegelektronica is een snelle kalibratie van de complete systemen bewerkstelligd. De voordelen van deze inbouwhulp: 

 • Aanpasbare hoogte 
 • Te gebruiken in installaties met statische belasting 
 • OIML toegelaten krachtopnemer

Top-Sensors T2 Weegversterker

De Top-Sensors T2 weegversterker die Zemic levert is geschikt om direct 1, 4 of zelfs 8 loadcells rechtstreeks op het apparaat aan te sluiten. Een gewichtsversterker levert voeding die nodig is voor een loadcell of loadcellen (de invoer). De T2 gewichtsversterker zet het gewichtssignaal (in het algemeen 2 of 3 mV / V bij vollast) om in een 4-20mA-output, 0-10V- output, 0-5V- output of communiceert via protocollen zoals Profinet, Profibus, CanOpen, Devicenet, Ethernet, enz.

 • De Top-Sensors T2 gewichtsversterker, die gebruikt is voor deze Siloweging, heeft de volgende kenmerken:
 • Gewichtsversterker en indicator voor Omega/Din rail mounting, geschikt voor back panel
 • Zescijferige semi-alfanumerieke weergave/ display 
 • 4 druktoetsen toetsenbord
 • 7 segment LED, 8mm hoogte
 • Afmetingen 123 * 92 * 50 mm

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Het Zemic Europe logo wordt gelijk gevolgd door onze slogan “We believe we make you stronger!”. Wij geloven erin dat onze focus op het creeëren van meerwaarde voor onze klanten, onze klanten helpt een pole...

Gerelateerde berichten