Zoek
Sluit dit zoekvak.

7 redenen waarom u zou moeten kiezen voor Alvibra® triltransporteurs

7 redenen waarom u zou moeten kiezen voor Alvibra® triltransporteurs
23 aug 2019  |
AMBT DELDEN - Alvibra® produceert triltransporteurs in verschillende uitvoeringen. Alvibra® triltransporteurs kunnen worden aangedreven door conventionele trilmotoren of met elektromagnetische aandrijvingen en om verschillende goede redenen kiezen wij bij onze triltransporteurs vaak voor de VibraDrive™ technologie.

1. Kies voor trillingsvrij en geluidloos

7 redenen waarom u zou moeten kiezen voor Alvibra® triltransporteurs
Terwijl de trilgoot met een slag van 7 mm werkt, heeft het glas water dat op het frame is geplaatst een volledig glad oppervlak.

De trillingsenergie blijft in de nauwkeurig gebalanceerde machine, waardoor er bijna geen trillingsenergie wordt overgedragen naar de vloer, het platform of de structuur. Zeer handig als de transportband hoog wordt geplaatst of op plaatsen waar zware constructie en/of trillingen simpelweg niet gewenst zijn. Dit leidt verder tot een extra groot voordeel van een soepel lopende en zeer stille machine.

2. Kies voor duurzaam – met slechts de helft van het energieverbruik

De perfect uitgebalanceerde triltransporteur wordt aangedreven door slechts één motor en niet met twee zoals met trilmotortransporteurs. Hiermee behaalt u gelijk voordeel met het oog op energiekostenbesparing. De energie die niet wordt overgedragen naar het raamwerk / gebouw, wordt opgeslagen. Het is goed voor het milieu en voor uw verbruikskosten. Iedere dag besparen, het hele jaar door!

3. Kies voor laagbouw – de helft van de bouwhoogte

Een gewone VibraDrive™ transporteur van bijvoorbeeld 8-9 meter heef doorgaans HALF de bouwhoogte in vergelijking met een conventionele trilmotor van dezelfde lengte. Een conventionele vibratiemotortransporteur wordt hoger, hoe langer hij is. Een VibraDrive™ transportband behoudt dezelfde lage bouwhoogte, onafhankelijk van de lengte. Dit is ook deels de reden waarom Alvibra® transportbanden 2 tot 3 keer langer kan leveren dan de concurrent (32 meter).

4. Kies voor makkelijk verplaatsbare triltransporteurs

7 redenen waarom u zou moeten kiezen voor Alvibra® triltransporteurs
Go mobile 1776 LD

Zonder zware trillingen in het frame en met een uniek compact ontwerp, is het voor ons geen probleem om zelfs lange transportbanden makkelijk verplaatsbaar te maken. Het biedt flexibiliteit en multifunctioneel gebruik. Doordat de triltransporteur gemakkelijk verplaatsbaar is, kan deze goed gereinigd worden.

5. Kies voor snelheid en veiligheid

Een traditionele transportband met onbalansmotoren (vibratiemotoren) “springt” meestal enkele seconden voordat deze zijn snelheid bereikt. En wanneer deze wordt uitgeschakeld, zijn de trillingen plotseling ongecontroleerd en beweegt de machine alle kanten op totdat deze na minuten uiteindelijk volledig tot stilstand komt. Schokdempers en grote veiligheidsafstanden zijn vereist, daarom zijn kleine overgangsafstanden en veiligheidsafstanden tussen machines niet mogelijk, behalve voor VibraDrive™ transportbanden! Een VibraDrive™ transportband start en stopt onmiddellijk, zonder zijwaartse trillingen, geen schokdempers vereist. Het is snel, soepel en veilig

6. Kies voor hygiëne en reinigbaarheid

Ongeacht het type aandrijving dat wordt gekozen, de Alvibra® transportbanden zijn hygiënisch ontworpen roestvrijstalen machines die voldoen aan de strengste vereisten

7. Hygiënische voordelen:

  • In zeer hoge mate zelfreinigend
  • 100% roestvrij staal
  • Alle hoeken afgerond voor eenvoudige reiniging
  • Gepolijste productcontactzones
  • Ontwerp voldoet aan de eisen van FDA, EHEDG, USDA
  • Gefabriceerd volgens GMP
  • Documentatie over materiaalcertificaten
  • Voldoet aan de richtlijnen voor hygiëne in de voedingsindustrie
  • CIP-compatibele oplossingen; diverse opties
  • Open profielraamwerk; geen gesloten of holle ruimtes

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Van plan tot productie. Het motto van technisch adviesbureau KEMP BV is ‘van plan tot productie’. Maar het is de klant die bepaalt of een project vanaf het begin tot het eind wordt begeleid. KEMP...

Gerelateerde berichten