Zoeken
Sluit dit zoekvak.

De grootste Kelstream Geschraapte Warmtewisselaar voor Protix

De grootste Kelstream Geschraapte Warmtewisselaar voor Protix
20 jul 2021  |
"Gpi De Gouwe is niet alleen een fijn innovatief bedrijf om mee samen te werken, maar denkt ook mee over de best passende procesapparatuur.”

Protix is een toonaangevend bedrijf dat insecten kweekt en verwerkt tot kwaliteitsproducten zoals ProteinX, LipidX en PureeX. Deze producten komen tot stand met de nieuwste technologie en voorzien diervoeding van gezonde en duurzame ingrediënten. Ook het restproduct vindt zijn weg opnieuw in de voedselketen. Zo worden, insectenhuiden en uitwerpselen verwerkt tot een duurzame meststof genaamd Flytilizer.

Bas Jürgens, Chief Operating Officer bij Protix, was nauw betrokken bij de aanschaf van de geschraapte warmtewisselaar – Kelstream – die naast andere procesapparatuur wordt gebruikt voor de productie van Pureex, een hypoallergeen, vers ingrediënt dat dient als basis voor natvoer voor huisdieren. “Gpi kwam in beeld bij de pilot van een proceslijn in onze vestiging in Dongen. Het contact tussen beide bedrijven verliep toen zo prettig dat we na deze proefopstelling Gpi in de arm hebben genomen voor het leveren van een geschraapte warmtewisselaar voor de locatie in Bergen op Zoom” zo vertelt hij. 

Samenwerking

“De communicatie, feedback en respons met Gpi De Gouwe hebben wij als zeer goed ervaren en de Kelstream voldoet volledig aan alle verwachtingen” geeft Bas aan. De geleverde geschraapte warmtewisselaar is een onderdeel van de Pureex productieproceslijn en wordt gebruikt voor een tweede koelfase van het product. Tevens zorgt de Kelstream voor homogeniteit van het product en voorkomt verstoppingen tijdens deze koelfase. “Na de levering konden wij de geschraapte warmtewisselaar gemakkelijk in gebruik nemen aan de hand van de bijgeleverde documentatie. Bovendien staat Gpi altijd stand-by mochten er zich onverhoopt problemen voordoen.” aldus Bas.

“In het traject voorafgaand aan de aanschaf van het model F700 uit de Kelstream reeks is gebleken dat Gpi De Gouwe de kennis en kunde heeft van producten die zij ontwerpt en maakt” zo bevestigt hij. “Bovendien sluit de duurzaamheid van deze geschraapte warmtewisselaar prima aan bij de waarden van Protix.”

Door alle regelgeving mogen momenteel de meeste van Protix insectenproducten alleen nog maar gebruikt worden als bestanddeel voor diervoeding of als meststof, maar in de toekomst hoopt Protix de volledige voedselketen van mens en dier met hun unieke producten van dienst te kunnen zijn. Daarnaast beoogt Protix ook een groei in het aantal locaties wereldwijd om daarmee hun  marktleiderschap  te bekrachtigen  in de wereldwijde insectenindustrie.

Wat de Kelstream uniek maakt

De Kelstream Geschraapte Warmtewisselaar heeft twee verwarmde of gekoelde oppervlakken welke continu geschraapt worden. Hierdoor kan een hoog verwarmd oppervlak worden behaald op een klein vloeroppervlak. Bovendien is de Kelstream uitgerust met een hygiënisch lipseal, welke geen spervloeistof nodig heeft om het seal te laten functioneren. Indien nodig kan de seal van binnenuit gespoeld worden en is bovendien kostenefficiënt omdat alleen de slijtdelen van het seal vervangen hoeven te worden. Meer informatie? Klik hier of neem contact op.

Over de klant

Protix, een daadkrachtig bedrijf met een duidelijk doel voor ogen dat begon met een duikavontuur in Mozambique. Sinds de oprichting in 2009 door Kees Aarts en Tarique Arsiwalla is Protix vandaag de dag uitgegroeid tot een toonaangevende insecteningrediënten producerende onderneming. In 2020 won Protix de Dutch Innovation Award en werd zij hiermee erkend als het meest innovatieve Nederlandse bedrijf. Met hun hoofdproducten en vernieuwende concepten als OERei en Friendly Fish draagt Protix bij aan een voedingssystem in balans met de natuur.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Gpi De Gouwe ontwikkelt en produceert rvs procesapparatuur voor bedrijven actief in de food-, cosmetische- en farmaceutische industrie. We begrijpen de processen en uitdagingen van onze klanten en onze gegarandeerde proces apparatuur voegt waarde toe...

Gerelateerde berichten