Dé optimale verpakking voor zeer fijne en lang lucht behoudende poeders

Dé optimale verpakking voor zeer fijne en lang lucht behoudende poeders
24 nov 2017  |
GELDERMALSEN - Tallpack heeft in samenwerking met de klant een optimale 10 kg tot 25 kg verpakking voor zeer fijn, vocht gevoelig en lucht behoudend poeder ontwikkeld.

De uitdaging hierbij was de grote hoeveelheid lucht die “in” het poeder aanwezig is tijdens het afvullen, gereguleerd te laten ontsnappen. Het gaat om poeders waarbij lucht extreem langzaam vrijkomt en hierdoor een lastige case voor het transport vormt. Deze gepalletiseerde zakken creëren een gevaar voor de pallet stabiliteit tijdens opslag en transport. De gebruikelijke ventilatieopeningen in de huidige zakken zijn te grofmazig voor zeer fijne poeders en geven stof uittreding en zo startte een intensief ontwikkeltraject.

Hightech-zak:

Dé optimale verpakking voor zeer fijne en lang lucht behoudende poedersDe ventilatieopeningen en de eigenschappen van de zak zelf zijn middels high-tech features zo aangepast dat de lucht nu gecontroleerd kan ontsnappen. Dit gaat nu zoveel sneller dat de zakken direct aansluitend op het afzakproces kunnen worden gepalletiseerd. De pallet stabiliteit wordt hierdoor sterk verbeterd.

De FFS afzakmachine:

De FFS (Form-Fill-Seal) afzakmachine weegt en doseert  en dit gebeurt middels een schroef-weeg-systeem in combinatie met een schroef welke zich verticaal in de zak begeeft en vanaf de bodem gaat vullen. Tijdens het vullen wordt de bodem van de zak door een instelbare shaker bewogen om het product tijdens het vullen zo goed mogelijk te verdichten, dit komt de vullingsgraad van de zak ten goede. Door voor het lassen de seal uit te blazen verkrijgt men een optimaal gesloten FFS zak. De machine kan zakgoed afzakken tot 50 kg.

Het gehele project van wegen, afvullen en labelen, palletiseren, wikkelen of rekhoezen van de pallets, biedt Tallpack International geheel turn-key aan. Dat betekent voor de klant één aanspreekpunt bij het opzetten en onderhouden van de volledige lijn. Eén leverancier betekent dat alles snel operationeel kan zijn en service voordelig in te plannen is.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Sinds de oprichting in 1998 is Tallpack International actief op het gebied van intern transport, pallettransport en -handling en eindverpakkingssystemen. Kernactiviteiten zijn ontwerp, levering en onderhoud van omsnoeringsmachines, palletiseersystemen, palletwikkelmachines, zakkenvulmachines/zakgoed afvullen, rekhoesmachines en de...

Gerelateerde berichten