Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Ottevanger Milling Engineers bouwt £20 Miljoen UK Feed Mill Voor I’Anson

Ottevanger Milling Engineers bouwt £20 Miljoen UK Feed Mill Voor I’Anson
16 nov 2021  |

Dit wordt het eerste compleet nieuwe mengvoer project op het Britse vasteland in meer dan 20 jaar. De totale investering bedraagt ca. £20 miljoen voor I'Anson Brothers Ltd, een toonaangevende onafhankelijke mengvoerproducent. 

De complete installatie zal worden gebouwd op een nieuwe ‘greenfield-site’ in Dalton New Bridge, Yorkshire. Wanneer de fabriek in de zomer van 2023 gereed is, zal het een van de technisch meest geavanceerde en efficiente mengvoerfabriek van Europa zijn. 

In eerste instantie zal de nieuwe installatie “multi-species” voeders produceren (rund- en pluimveevoer) op twee volledig gescheiden productielijnen met een initiële capaciteit van 30-40 ton/uur met het potentieel om deze capaciteit te verdubbelen op basis van de verwachte vraag. 

Het project is al enkele jaren in voorbereiding en omvatte meerdere referentiebezoeken van het managementteam van I’Anson in België, Luxemburg, en Nederland. Voor het project bundelen verschillende collega-zusterbedrijven binnen de Triott Group de krachten om één geïntegreerde oplossing te leveren. 

  • Ottevanger Milling Engineers zal het gehele project beheren en overzien en tevens de meeste hoofd apparatuur leveren.
  • IVS Dosing Technology (IVS) zal de stoomdoseringstechnologie leveren die wordt gebruikt in het conditioneringsproces, evenals de vloeistofdoseersystemen voor de mixers en coaters.
  • Pellet Technology Netherlands (PTN) gaat de innovatieve BOA Compactor leveren voor de rundvee lijn.
  • Top Silo Constructions (TSC) levert silos voor de opslag van grondstoffen en gereed-product.
  • Inteqnion levert de elektrische besturing en automatisering van de gehele fabriek. 

Erik Ottevanger: “Dit is een buitengewoon mooie dag voor ons bedrijf. Het toont het belang aan van het ontwikkelen van hechte relaties en het op lange termijn meedenken met klanten. Het was in oktober 2013 op het kantoor van I’Anson in Masham dat Chris I’Anson voor het eerst plannen maakte om een nieuwe voerfabriek te bouwen. Sindsdien is er veel gebeurd in onze wereld, maar dit nieuwe project is een positieve ontwikkeling in een bewegende markt – en we zijn enthousiast over wat onze twee bedrijven samen gaan realiseren.” 

Chris I’Anson, voorzitter van I’Anson Bros Ltd: “Onze nieuwe fabriek is de grootste financiële investering in de 121-jarige geschiedenis van ons bedrijf en van vitaal belang voor het ondersteunen van ons bedrijf om de uitdagingen en kansen van de toekomst aan te gaan. Het kiezen van de juiste partner voor dit belangrijke project was voor ons van cruciaal belang. 

In 2013 namen we voor het eerst contact op met Ottevanger met onze eerste gedachten over het ontwikkelen van een nieuwe fabriek waarmee we voorop wilden lopen in de voerindustrie. We hebben daaraan voorafgaand eerder een aantal fabrieken in het Verenigd Koninkrijk bezocht die ze hebben ontworpen en gebouwd en waren onder de indruk van de kwaliteit van het ontwerp en de machines. 

Sindsdien hebben we veel van hun vergelijkbare installaties in heel Europa bezocht en op elke locatie dezelfde hoge kwaliteit van het werk gezien en dit gaf ons het vertrouwen dat zij onze ideale projectpartner zijn. 

Onze beide bedrijven zijn familiebedrijven van de vierde generatie met veel kennis en ervaring van wat onze klanten nodig hebben en dit heeft ons allebei geholpen bij het ontwikkelen van de ideeën en het ontwerp van de nieuwe fabriek, waardoor I’Anson in de voorhoede van onze branche zal blijven staan. ”

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Ottevanger Milling Engineers is een toonaangevende internationale leverancier van productieapparatuur en verwerkingslijnen voor de graanverwerkende en mengvoederindustrie. Ottevanger Milling Engineers werd opgericht in 1909 en is tot op de dag van vandaag een onafhankelijk en...

Meer van Ottevanger Milling Engineers

Gerelateerde berichten