Zoek
Sluit dit zoekvak.

Elektrificatie: uw machine eenvoudiger, efficiënter en energiezuiniger maken

Elektrificatie: uw machine eenvoudiger, efficiënter en energiezuiniger maken
14 mrt 2022  |
Ook de industrie ontkomt er niet aan: de energietransitie.Elektrificatie is de sleutel naar klimaatneutraal produceren, maar hoe pak je dat aan? Waarom zou u nu al elektrificeren en zijn elektrische lineaire aandrijving wel geschikt voor uw toepassing? Allemaal vragen waarop deze whitepaper antwoord geeft.

Buiten de effeciencyslag op het gebied van elektromotoren, zoomt de whitepaper in op de eigenschappen, voor- en nadelen van pneumatische, hydraulisch en elektrische lineaire systemen. Praktijk- en rekenvoorbeelden verduidelijken waar en hoe elektrificatie van grote toegevoegde waarde kan zijn.

Al decennialang levert AXIS & Stuifmeel componenten en totaaloplossingen in diverse techniekpijlers, waaronder aandrijftechniek, lineairtechniek en pneumatiek. Zij kennen de plus-en minpunten van de verschillende energievormen en zien dagelijks hoe groot de impact van elektrificatie is op de kosten van zowel productie als bezit van een machine is.

In 90% van de gevallen blijken elektrische lineaire aandrijvingen een goed alternatief voor hydraulische kracht en pneumatische snelheid. Nú elektrificeren betekent niet alleen een machine bouwen die “futureproof” is, maar ook direct besparingen generen. 

Vraag de whitepaper aan en ontdek:

  • waarom nú elektrificeren een goed idee is
  • de plus- en minpunten van de diverse energievormen
  • hoeveel besparingen elektrificatie kan opleveren* of elektrificatie voor uw toepassing zinvol is

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

AXIS & Stuifmeel B.V. is in 2003 ontstaan door samenvoeging van AXIS Aandrijvingen uit Waddinxveen en Stuifmeel Techniek uit Lelystad. Door deze krachtenbundeling heeft ons bedrijf de beschikking over een groot productaanbod in vijf verschillende...

Gerelateerde berichten