Search
Close this search box.

Flexibele verbindingen voor Mengers en Mixers

Flexibele verbindingen voor Mengers en Mixers
2 nov 2019  |
KAATSHEUVEL - In proceslijnen waar gebruik gemaakt wordt van mengers en/ of mixers zijn verschillende flexibele verbindingen noodzakelijk om de apparatuur in de installatie op elkaar aan te laten sluiten.

Van begin- tot eindpunt denk hierbij aan:

  • Opblaasbare zakkenklemmen voor het creëren van een stofdichte verbinding met bigbag- vulstations en het snel en gemakkelijk wisselen van bigbags voor de producttoevoer
  • Speciale manchetten; voor het aansluiten van mengers, mixers en schroeftransportsystemen
  • Siliconen weegbalgen, voor de doorvoer van het gemengde product naar de vulinstallatie.

Opblaasbare zakkenklemmen

Met een opblaasbare zakkenklem is een bigbag makkelijk te vullen. Het is daarmee een betrouwbare oplossing voor vrijwel iedere industrie. Een opblaasbare zakkenklem is handig in gebruik en kan stofvrij vullen, daarmee is het een stuk gebruiksvriendelijker voor medewerkers en hun omgeving.

Het grote voordeel van een opblaasbare zakkenklem is dat het werk door slechts één medewerker kan worden uitgevoerd. Omdat er geen gereedschappen nodig zijn om een zak te vullen worden mogelijke beschadigingen tot een minimum beperkt.

Manchetten

Voor verschillende toepassingen waarin de manchet vaak moet worden losgekoppeld is een speciale Filcoflex snelkoppelingsmanchet ontwikkeld. Door metalen flenzen te bevestigen aan het flexibele materiaal wordt een verbinding luchtdicht en heeft het een glad stromingsprofiel. De manchetten zijn gebaseerd op standaard buissystemen van Jacob, KMH, Noro en S&W.

Certificering

Omdat veel manchetten worden gebruikt in de food, feed of farmacie moeten de manchetten voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van voedselveiligheid volgens FDA en ECC richtlijnen. Om aan deze normering te voldoen is al ons materiaal speciaal ontwikkeld en uitvoerig getest door erkende instituten.

Op verzoek kunnen migratietestrapporten worden bijgeleverd. Op elke manchet kunnen druk- en explosietesten worden uitgevoerd. Doordat wij beschikken over onze eigen testfaciliteiten en deskundigen op het gebied van kwaliteitsmanagement kunnen wij de hoogste kwaliteit garanderen.

Traceability

Om volledige verantwoordelijkheid in de supply chain uit te kunnen dragen beschikken we over een traceability programma voor onze materialen. Hierdoor kunnen we garanderen dat alle materialen voldoen aan de uitgebreid geteste keurmerken.

Siliconen weegbalgen

Siliconen balgen leveren door hun extreme flexibiliteit nauwelijks reactiekracht op, waardoor ze de weging niet beïnvloeden. De balgen dempen de overdracht van trillingen en geluid en zijn goed bestand tegen chemicalien, hoge temperaturen en veroudering
Deze verbindingen zijn leverbaar in een standaard lengte van 90mm en in verschillende diameters lopend van Ø 40mm tot Ø 350mm. Hierdoor vindt u bij ons altijd de juiste maat siliconen balg.

Bij de keuze voor de juiste weegbalg moet met een aantal dingen rekening worden gehouden:

  • De verbinding moet een lucht- en stofdichte afsluiting vormen waardoor er geen materiaalverlies optreedt.
  • Het materiaal moet zo flexibel mogelijk zijn zodat het een ‚zwevende’ verbinding creëert die geen invloed heeft op het weegproces.
  • Bij verschillende poeders en granulaten speelt hygiene en voedselveiligheid van het proces en materialen een belangrijke rol.
  • Om productopeenhoping te voorkomen en een goede flow te creëren zijn er verschillende designs qua vormen. Dit is bij het ene product meer van belang dan bij het andere. Dit kan afhankelijk zijn van de grofheid van poeders en korrel zijn en de mate waarin het kan plakken, bijvoorbeeld door de opbouw van statische elektriciteit die kan ontstaan.
  • Grootte van de weging/ dosering. Dit kan worden uitgedrukt in diameter van de verbinding, de hoeveelheid product die er doorheen stroomt en met welke snelheid dit gebeurd.

Onze siliconen balgen hebben altijd een FDA en ECC certificaat, wat betekent dat deze ook in de voedingsindustrie toegepast mogen worden.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Euro-Manchetten & Compensatoren is ruim dertig jaar gespecialiseerd op het gebied van flexibele verbindingen en aanverwante producten. In totaal is er een zestal productgroepen te onderscheiden: manchetten weefsel-, rubber- en metaal-compensatoren luchtverdeelslangen vouwbalgen Zo bent...

Gerelateerde berichten