Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Hygiënische digitale loadcellen

Hygiënische digitale loadcellen
6 sep 2018  |
Speciaal voor de farmaceutische industrie en de voedingsmiddelenindustrie is er een gepatenteerde hygiënische loadcell ontwikkeld.

Farmacie en voedingsmiddelenbranche

De serie loadcellen zijn met hun aseptische ontwerp en uitvoering speciaal ontwikkeld voor intensief gebruik met weinig onderhoud. De loadcellen zijn geschikt voor dynamische weging, procesweging, afvullen, verpakken en algemene toepassingen op het gebied van productweging.

Unieke voordelen

Het meest belangrijke voordeel, naast een uitzonderlijk betrouwbare weging, is het unieke gladde ontwerp volgens de EHEDG-richtlijnen. Waardoor het product in een handomdraai te reinigen is
zonder risico op besmetting en het verspreiden van bacteriën.

Gemakkelijke hygiënische installatie

De loadcellen zijn snel en makkelijk te monteren zonder complexe aanvullende mechanische constructies die alsnog uiteindelijk kunnen resulteren in een onhygiënische installatie. De types CL en CM zijn gebaseerd op een capacitieve sensor waarmee een hoge weegnauwkeurigheid en een uitzonderlijk hoge tolerantie ten opzichte van overloads en sideloads verzekerd is.

ATEX-gecertificeerd

De CL- en CM-modellen zijn ATEX gecertificeerd voor installatie in ATEX zone 1, 2 21 en 22.
De capaciteit bedraagt maximaal 25.000kg per loadcell. De loadcellen zijn uitgevoerd in roestvrijstaal, worden via laser welding hermetisch gesloten (IP68) en zijn volledig hygiënisch.

Interfaces en software

Voor deze nieuwe loadcellen zijn de meest gangbare interfaces, waaronder PROFINET, Profibus DP, EtherNet IP en Modbus TCP, beschikbaar. Eveneens leverbaar zijn diverse digitale weegterminals voorzien van standaard software voor de meeste weegtoepassingen of uit te voeren met maatwerksoftware.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Dosco Sales & Engineering is ruim 35 jaar actief als leverancier van industriële weeg-/meetapparatuur en procesautomatisering. Als geen ander bieden wij u doordachte oplossingen voor ‘turn-key’ weeg- en doseertechnische toepassingen en inline vocht-/dichtheidsmeting. Als expert...

Meer van Dosco Sales & Engineering B.V.

Gerelateerde berichten