Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Automatisering voor kwaliteitspellets in de kunststof industrie

Automatisering voor kwaliteitspellets in de kunststof industrie
11 mrt 2022  |
De huidige kunststof industrie, met inbegrip van compounders en recyclers die pellets produceren, reageert op een nieuwe bedrijfsomgeving die wordt gekenmerkt door de uitdagingen van schommelingen in de economie, de beschikbaarheid van werknemers en de materiaalvoorziening.

De huidige problemen met de toeleveringsketen bemoeilijken de productieplanning en leiden tot een toenemende behoefte aan flexibiliteit in de bedrijfsvoering, die moet worden ondersteund door zowel personeel als machines.

Geconfronteerd met dergelijke uitdagingen moeten compounders een alomvattende totaalvisie op downstream-apparatuur overwegen, waarbij de nadruk ligt op systemen die gemakkelijk kunnen worden omgeschakeld, gereinigd, toegankelijk en flexibel zijn.Met real-time zicht op het productieproces kan er efficiënt en adequaat worden ingegrepen wanneer afwijkingen worden gevonden die de beoogde kwaliteit van de pellets schaden maar ook voor vertraging en stilstand zorgen; dat is niet wenselijk in de huidige marktsituatie. Met de in-line oplossing voor pellet-inspectie van Inspection Technologies is er snel zicht op eventuele problemen. 

Lees het gehele artikel verder via https://zurl.co/d3yl.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

SPS | Solids Process Solutions is gespecialiseerd in toepassingen op het gebied van doseren, extruderen, granuleren en inline inspecteren. SPS adviseert productiebedrijven in de keuze en gebruik van poeder verwerking machines en zorgt voor een...

Gerelateerde berichten