Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kiekens

Gebaseerd op een jarenlange ervaring met Kiekens producten ontwerpt, levert en installeert Van der Voort lucht en milieu bv systemen voor industriële ontstoffing in tal van sectoren.

Van der Voort lucht en milieu bv is een onderdeel van de Kiekens groep. De synergie van deze organisatie waarin ontwikkeling, productie, verkoop, installatie en onderhoud in één organisatie zijn ondergebracht maakt deze tot een markt- en klantgerichte onderneming.

Kiekens: meer dan 100 jaar specialisme

Kiekens werd op 1 mei 1907 opgericht door H. Th. Kiekens in Amsterdam. De onderneming richtte zich op het vervaardigen van ventilatoren en smidsvuren. De ventilatoren vervingen de blaasbalgen en de link naar industriële ventilatie was snel gemaakt.

De vestiging in Almelo werd in 1947 opgestart. Kiekens, van huis uit een machinefabriek, heeft zich in de loop van haar meer dan honderdjarig bestaan toegelegd op de productie en verkoop van een breed scala van luchttechnische apparaten. Industriële stofzuigers, filters en ventilatoren vormen de belangrijkste productgroepen.

In de jaren zeventig van de twintigste eeuw trad Kiekens toe tot het internationaal opererende concern Internatio Muller NV. Kiekens werd ondergebracht in de divisie Imtech (werktuigbouw, installatie, milieutechniek).

Begin 1998 is Kiekens als zelfstandig bedrijf verder gegaan waarna in 2001 de activiteiten van Kiekens zijn ondergebracht in Almelo. Hierdoor werd het ontwerp, fabricage en assemblage van filterunits, ventilatoren en industriestofzuigers samengebracht op één locatie. In 2006 is de Kiekens Groep verder uitgebreid met, Van der Voort lucht en milieu en Kiekens France.

Kiekens gebruikt 40% van haar productiecapaciteit voor de fabricage van ventilatoren. 60% wordt ingezet voor de productie van  industriestofzuigers en filterinstallaties. 40% van de stofzuigers en ontstoffingsinstallaties vindt afzet op de Nederlandse markt. De resterende 60% is bestemd voor export: Kiekens producten vinden inmiddels hun weg door heel Europa, Azië, Australië en Amerika.

Kiekens - Systemen voor Industriële Ontstoffing
BEDRIJFSNAAM:
Kiekens
ADRES:
Van Rietlaan 33
POSTCODE:
3461 HW
PLAATS:
Linschoten
LAND:
Nederland
TEL. NUMMER:
+31 (0)348-500441
FAX NUMMER:
+31 (0)348-690507

Informatie aanvragen

Producten van Kiekens

Separatoren
Cyclonen
Silofilters
Trommelfilters
Zakkenfilters
Zelfreinigende filters
Lamellenfilters
Patroonfilters
Platenfilters
ATEX filters
Cartridgefilters
Compactfilters

Uitgelichte video