Search
Close this search box.

Lybover BULK (Motogroup)

Lybover BULK is als metaalbedrijf en dynamische KMO al meer dan 65 jaar gevestigd in Brugge.

In ‘den beginne’ werden roomijsmachines voor uitvoer naar Congo gemaakt. Al snel werd overgestapt naar de fabricage van transportbanden en -schroeven. Door de grote vraag naar beton (aanleg snelwegennet in België) werden nadien cementsilo’s gebouwd aan de ‘lopende band’. Het ondertussen opgerichte studiebureau ondersteunde de vraag naar maatwerk. Stukwerk werd aangevuld met turnkey opdrachten voor verhandelingssystemen voor bulkmaterialen. Met een modern computergestuurd machinepark slaagt Motogroup erin om haar klantenbestand internationaal uit te breiden. In 2014 is Motogroup overgenomen door Lybover. Lybover is een Waregemse bedrijvengroep die 6 KMO’s overkoepelt: Keller Lufttechnik Benelux, Keller France, Hafibo, BULK .ID, Luksal en Motogroup. Vandaag heeft Motogroup onder Managing Director Jan Soetaert bijna 60 mensen in dienst en is het bedrijf werkzaam in verschillende industriële sectoren.

Motogroup – Advies, Ontwerp en engineering

Concept- en detailtekeningen worden in 2D / 3D gemaakt waarbij de ingenieurs-ontwerpers de beschikking hebben over de meest actuele tekenprogramma’s. Naast de eigen fabricatie, kunnen installaties uitgebreid of voorzien worden van alle randapparatuur of extra’s zoals afzuigsystemen, weegsystemen en niveaudetecties. Elektrificatie en volledige sturingen vervolledigen een bepaalde installatie. Dit betekent dat de mechanische en elektrische montage door Motogroup kan worden uitgevoerd. Tot slot wordt de turnkey opdracht opgeleverd met een volledig technisch dossier met ondermeer alle nodige bedieningshandleidingen en onderhoudsvoorschriften. Na levering kan in samenspraak met de klant een onderhoudsplanning opgesteld worden. In verschillende bedrijven is Motogroup aanwezig voor preventieve onderhoudscontroles en dringend onderhoud.

Missie Motogroup

Motogroup ontwerpt, bouwt en onderhoudt componenten en turn-key installaties op maat van de klanten om bulkgoederen mechanisch te transporteren en te stockeren. Motogroup staat voor kwalitatieve oplossingen en wenst lange termijnrelatie uit te bouwen met haar klanten, leveranciers en medewerkers.

Lybover BULK - BulkTech
BEDRIJFSNAAM:
Lybover BULK (Motogroup)
ADRES:
Pathoekeweg 94
POSTCODE:
8000
PLAATS:
Brugge
LAND:
België
TEL. NUMMER:
+32 50 45 08 60

Informatie aanvragen

Producten van Lybover BULK (Motogroup)

Elevatoren
Stackers
Beladingsbalgen
Overslaginstallaties
Reclaimers
Silo uitdraagapparatuur
Trechters
Stofsluizen
Doseersluizen
Draaisluizen

Berichten van Lybover BULK (Motogroup)

Uitgelichte video

Evenementen

Events