Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gebruikte machines hebben een vaste plek in de industrie gekregen

Gebruikte machines hebben een vaste plek in de industrie gekregen
27 aug 2019  |
SWIFTERBANT - Beslissers in de procesindustrie verzamelden zich afgelopen 20 juni tijdens de succesvolle première van het Captains of Processing Dinner in de Evenementenhal Gorinchem. Tijdens een exclusief diner deelden de captains hun ervaringen en gedachten over actuele trends en spiegelden deze aan een opiniepanel. Rick Soepenberg, directeur-eigenaar van Surplus Select, nam zitting in het panel.

“Het was voor mij een eer om als panellid deel te mogen nemen aan dit exclusieve evenement bij een professionele netwerkvereniging als Machevo. Ik zie het ook als een stuk erkenning, dat hergebruik van machines inmiddels een vaste plek in de industrie heeft gekregen. Helemaal omdat het tot duurzamere oplossingen leidt”, zegt Soepenberg enthousiast. Hij denkt dan ook met veel plezier terug aan de inspirerende avond. “Ik hoop dat mijn bijdrage leveranciers bewuster heeft gemaakt van de mogelijkheden van hergebruik, zeker gezien fabrikanten en importeurs van machines een belangrijke grote rol spelen bij het mogelijk maken van deze duurzame oplossing. Voor iedere nieuwe machine die zij verkopen, komt er vaak een machine vrij. Anders dan het noodzakelijk terugnemen van het oude product, kunnen zij ook een specialist in gebruikte machines inschakelen.”

Trends

Machevo & Bulk Vereniging, initiatiefnemer van het evenement, organiseerde de avond samen met vakblad BULK en beursorganisator EasyFairs. De vereniging, die gezien kan worden als hét netwerk voor toeleveranciers in de procesindustrie, had deelname exclusief voorbehouden aan directie en management van de Machevo-leden, branchemanagers en directieleden van eindgebruikers. Aan de basis van het evenement lag een enquête die Machevo onder haar leden had gehouden, waarin trends en vraagstukken werden uitgediept zoals het toenemend (technisch)personeelstekort, modernisering van productietechnologie, voortgaande verduurzaming en de ontwikkeling van partnerschappen.

Rick Soepenberg in opiniepanel Captains of Processing Dinner Machevo 2019 2

Het opiniepanel en deelnemers van het evenement bogen zich tijdens een enerverend debat met gespreksleider Herman Meijer, voormalig voorman van TNT Express Group, over deze trends. “De circulaire economie, en dan met name hergebruik, is voor Surplus Select dagelijkse praktijk. Het ontwikkelen van partnerschappen is een trend waar Surplus Select al inhoud aan geeft. Door een nauwe samenwerking met Van Beek is Van Beek Refurbished tot stand gekomen, een circulair concept voor de terugkoop en hergebruik van gebruikte schroeftransporteurs”, aldus Soepenberg.

Verschillende invalshoeken

Volgens Soepenberg was de opkomst tijdens de première met zo’n 40 enthousiaste deelnemers positief, zo ook de enorme betrokkenheid. “Mooi dat de leden het initiatief zo massaal hebben omarmd, je kunt tijdens zo’n evenement ook veel van elkaar leren.” In het opiniepanel nam Soepenberg zitting naast Marian Wagemakers van Dalco Food, Ron De Keersmaeker van Tetra Pak en Perry Verberne van Van Beek. Vanuit verschillende invalshoeken vulden zij elkaar prima aan. “De rol van panellid vervulden we tussen de gangen door, zodat we evengoed konden genieten van het heerlijke eten en goede gezelschap.” Als het aan Soepenberg ligt, krijgt het Captains of Processing Dinner dan ook zeker een vervolg: “Ik heb alleen maar enthousiaste reacties gehoord. Surplus Select is lid van Machevo en mocht het diner volgend jaar een vervolg krijgen, schuif ik zeker weer aan!”

Meer in Evenementen

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Surplus Select BV – used machinery – Aan- en verkoop van gebruikte machines voor de opslag en bewerking van poeders, granulaten, vloeistoffen en slurries. Machines op voorraad Op één locatie Direct beschikbaar    

Gerelateerde berichten