Search
Close this search box.

Proces Partners

Proces Partners
28 jan 2022  |
Bij het selecteren van procesinstallaties heeft een producent van nutraceutische middelen, vitaminen en supplementen, gekozen om zowel Marion Process Solutions en KASON Corporation, onderdeel van de Advanced Material Processing portfolio, gekozen voor verder toekomstige samenwerking vanwege de uitstekende service en response.

Toen we net waren aangevangen met het project, hun teams waren betrokken zelfs zonder te weten of we uiteindelijk een aankoop bij hen zouden doen”. Aangegeven door de klant. “Ze brachten voldoende tijd door met mijn team om ervoor te zorgen dat ze getraind en vertrouwd waren met reinigingsproces en monteren en demonteren van bepaalde onderdelen.”

Superieur zeven met KASON

Bij het uitbreiden van het productieproces werd er erkend dat ze behoefte hadden aan een zeef die groter was dan de 60 mm zeef die het bedrijf in gebruik had. Ze gingen over tot aankoop van een dubbeldeks vibroscreen van KASON met een diameter van 1600 mm.

Toen ze de productie weer wilde uitbreiden hadden ze iets nodig dat het zeven een beetje gemakkelijker kon maken dan het huidige meerstappenproces dat ze gebruikten: batches rechtstreeks door een zeef naar een trommel of vat overbrengen en vervolgens in een mixer laden.

Ze keerden terug naar KASON voor een 800 mm in diameter  zak dump zeef station, model KBDS-30-SS. De klant realiseerde een aanzienlijke vermindering van de laadtijd met het zakkendumpstation. Vanwege die verbetering in hun proces bestelde ze nog twee identieke eenheden, zodat elke lijn met een mixer nu ook een Kason-zakdumpzeefmachine heeft.

Ze pasten perfect bij hun unieke lay-out van de faciliteit en de verminderde hoogte voor het dumpstation betekende dat ze ze zonder problemen onder de tussenverdieping in het gebouw konden plaatsen.

Betere mixen met Marion

Toen het nodig was om een oude mixer te vervangen, wendde hetzelfde bedrijf zich weer tot Kason’s zusterbedrijf Marion Process Solutions een fabrikant van mix- en mengapparatuur.

Ze deden veel onderzoek naar de Marion-producten en de werkwijze sprak ze aan. Een van de zaken die ze wilden doen, was de blendtijd verkorten en tegelijkertijd de kwaliteit en consistentie van de blend verbeteren. Ze besloten daarom een 1,7 m3 Marion mixer aan te schaffen.

Het verbeteren van de mix voor de producten omvatte het verkorten van de mengtijd, het handhaven van de materiaalintegriteit en het produceren van een betere homogene mix zonder de producten af te breken. Door over te schakelen op de Marion mixer waren ze in staat om de mengtijd te verkorten van 15-18 minuten per batch naar ongeveer 3 minuten. Deze vermindering van de mengtijd helpt het bedrijf de doorvoer te verbeteren, zelfs bij het overschakelen naar een mixer met een kleinere capaciteit. De 1,7 m3 Marion menger die Biovation bedient verving een 2,2 m3 model van een andere fabrikant.  Ze zijn echter in staat om batches van dezelfde grootte uit te voeren op de Marion-mixer.

“We krijgen een betere mix in een fractie van de tijd,” voegde ze eraan toe. “Marion is heel benaderbaar en makkelijk om mee te werken. Ze zijn persoonlijker dan andere bedrijven. We hebben nog een mixer die binnenkort vervangen moet worden en nog een Marion aan de mix zal toevoegen.”

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Voor het verwerken van uw stortgoed is een juiste keuze van machines en installaties van het grootste belang! Onze ervaren engineers helpen u bij deze keuze, met een compleet leveringsprogramma van probleem oplossende transportsystemen en...

Gerelateerde berichten