Zoek
Sluit dit zoekvak.

CVC/industriële stofzuig installatie

industriële stofzuig installatie
1 mei 2018  |
MOORDRECHT - Voor een mineralen verwerkend bedrijf heeft Transtech op de afdeling afvullen en verpakken een CVC installatie geïnstalleerd waarmee maximaal 4 gebruikers tegelijkertijd stofzuig-activiteiten kunnen ontplooien.

CVC/industriële stofzuig installatieDe CVC installatie bestaat uit een filteropstelling met big – bag station een exhauster (vacuümpomp) en een leidingnet. De bestaande zakleidingen met aansluitpunten worden hergebruikt. Dit doet Transtech door van de bestaande transportleiding de bestaande aftakkingen af te blinden en een nieuwe hoofdleiding van de te monteren filteropstelling te installeren. De filteropstelling wordt buiten naast de desbetreffende hal geplaatst.

In de keuze van het toe te passen filterprincipe heeft Transtech een persluchtgereinigd enveloppenfilter geselecteerd. De filterkamer is op een dusdanige wijze ontworpen dat er veel gelijkenissen zijn met een cycloon afscheider. Het voordeel is dat door de cyclonale stroming in de filterkamer er een afscheiding teweeg gebracht wordt, waardoor de belasting van de filters relatief laag zal zijn.

CVC/industriële stofzuig installatieTussen het hoofdfilter en de exhauster wordt tevens een politiefilter geplaatst. Het reinigingssysteem van het filter wordt uitgerust met power – reflex membranen. Deze membranen hebben in tegenstelling tot de traditionele membranen een snellere openings- en sluitingstijd. Dit leidt tot een efficiëntere reinigingspuls waardoor 20-30% minder perslucht gebruikt wordt.

Onder de filterketel wordt een bufferbunker gemonteerd waarin het af te zuigen product in opgeslagen kan worden. De bunker wordt voorzien van een midden en een hoog niveau melder. Bij het ledigen van de bufferbunker kan de pneumatische klep middels een drukknop open gestuurd worden. bij het loslaten van de drukknop wordt de klep automatisch gesloten. Het af te zuigen product wordt in een 1m³ big – bag verzameld.

Service en onderhoud

Of je nu een industriële stofzuiger van het merk Delfin, BVC, Kiekens, Disab of Wieland Lufttechnik hebt, Transtech doet service en onderhoud van al deze merken. Voor het onderhoud en het keuren van de machines volgens de NEN 3140 kunt u tevens bij Transtech terecht.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

ATEX staat voor de Franse benaming ATmosphères EXplosibles en wordt als synoniem gebruikt voor twee Europese richtlijnen op het gebied van explosiegevaar onder atmosferische omstandigheden. Transtech levert industriële ontstoffing met Eurofilter stoffilter installaties. Ook doen...

Gerelateerde berichten