Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Montageset voor tank- en siloweging EN1090 gecertificeerd

Montageset voor tank- en siloweging EN1090 gecertificeerd
3 okt 2018  |
De nieuwe montageset SILOSAFE EVO waarmee een tank of silo veilig in een weegsysteem kan worden omgebouwd, werd afgelopen zomer gepresenteerd door de Franse fabrikant Scaime, een leider op het gebied van weegcellen en weegoplossingen.

SILOSAFE-RBij de installatie van bouwconstructies zijn silo/tankfabrikanten of plant engineers nu onderworpen aan de Europese regelgeving voor bouwproducten (N ° 305/2011). In het bijzonder moeten ze ervoor zorgen dat dragende elementen van bouwconstructies een EC-markering hebben volgens de EN1090 norm.

Om de inhoud ervan te wegen, wordt een silo of tank meestal geplaatst op montagesets waarin loadcellen worden geïntegreerd. De sets worden vervolgens beschouwd als dragende elementen en moeten EN1090 compatibel zijn.

Om aan deze vereiste te voldoen, is het SCAIME kwaliteitssysteem nu gecertificeerd volgens EN1090 in de EXC2 uitvoeringsklasse. Met deze certificering kan SCAIME de EC-markering van SILOSAFE EVO aanbieden, waarbij het ontwerp en de conformiteit van de productie worden gegarandeerd.

SILOSAFE EVO is geschikt voor een breed scala aan capaciteiten van 250 kg tot 300 ton en is gekoppeld aan de R10X load cell voor drukbelasting. Het biedt een veilige, nauwkeurige, laag profiel en eenvoudig te installeren weegoplossing voor statische of dynamische toepassingen.

Voor lange levensduur, hoge stabiliteit en de beste weegnauwkeurigheid omvat de SILOSAFE EVO montageset:

  •  Zijdelingse aanslagen en hoge capaciteit kiep (lift-off) beveiliging
  • Pendulaire montage welke nauwkeurigheid bij uitzetting van de constructie waarborgt
  • Geïntegreerde stelbouten voor eenvoudige load cell montage / uitwisseling

Montageset_SILOSAFE-RH_EVO_100t-30Voor dynamische toepassingen met sterke horizontale krachten kan elke SILOSAFE EVO set worden uitgerust met een of twee stabilisatie stangen om de constructie te waarborgen.

De SILOSAFE EVO set is verkrijgbaar in verzinkt staal of roestvrij staal en voldoet aan de meest veeleisende gebruikers die op zoek zijn naar een weegsysteem met alle garanties voor veiligheid en prestaties.

Nadere informatie over montagesets en load cells kan worden aangevraagd bij:

Bienfait B.V.
Waarderweg 54
2031 BP Haarlem
Tel: +31 (0) 23 55 30 300
Fax: +31 (0) 23 55 12 155
E-mail: info@bienfait.nl

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Bienfait is een onderneming met een enorm gamma aan kwaliteitsproducten. Deze zijn ondermeer noodzakelijk om de standtijd en continuiteit van productieprocessen te waarborgen. Als geen ander weten wij dat er vaak geen standaard oplossing voorhanden...

Gerelateerde berichten