Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuw aanbod in stortgoedcursussen

Nieuw aanbod in stortgoedcursussen
8 apr 2021  |
Er bestaan talloze technieken en systemen om poeders, korrels, granulaten en grovere fracties zoals ertsen, mineralen, stenen, puin en schroot intern en extern te transporteren.

Pneumatische systemen zijn vooral geschikt voor fijner materiaal, maar kosten veel energie en hebben vaak veel impact (denk maar aan bochten in leidingwerk) op het materiaal. Dat laatste geldt ook voor transportschroeven. Elevatoren, schijven- en kettingtransporteurs in diverse uitvoeringsvormen  hebben weer hun eigen toepassingsmogelijkheden en beperkingen.

Bandtransporteurs geven in principe de minste impact op het materiaal, al kan bij grotere transportafstanden of hoogteverschillen wel segregatie ontstaan.

Daarnaast doen zich regelmatig problemen voor zoals mors, het niet goed sporen van de band, schade aan de band door grof of abrasief stortgoed, of er zijn problemen met dosering of het vollopen van overstortpunten.

Technotrans organiseert nieuwe cursussen over met name problemen bij bandtransporteurs en mogelijke oplossingen van die problemen.

Er is een basiscursus over transportbandinstallaties waarbij u informatie krijgt over technische toepassingen in relatie tot uw product, inzicht in selectie van de band en trommels op basis van de DIN norm van 1982 en de nieuwere versies van 2002 en 2011. U ziet wat de voordelen en kostenbesparingen zijn wanneer volgens de nieuwe norm wordt ontworpen zonder concessie te doen aan de betrouwbaarheid en levensduur.

Het vernieuwde cursusaanbod:

  • Eendaagse basiscursus bandtransporteurs, problemen en oplossingen: soorten bandtransporteurs, capaciteitsmogelijkheden, oorzaken morsproblemen, beperking stofemissies, problemen veroorzaakt door (verkeerd) ontwerp, bedrijfsvoering, onderhoud, scheefloop, optimalisering van bandsturing
  • Eendaagse cursus Ontwerpen van een bandtransporteur in 40 stappen: gewenste capaciteit, stortgewicht, bandsnelheid, reductiefactor, vulling, bandbreedte, trogvorm, aandrijving, niveauverschillen, overstort en impact, krachten, lay-out van de band etc.
  • Een tweedaagse cursus Pneumatisch Transport en Mechanische Mechanische transportsystemen, ook als afzonderlijke eendaagse cursus te volgen.
  • Een eendaagse cursus Stortgoedkarakterisering en stromingsgedrag
  • Een eendaagse cursus Mengen van vaste stoffen 

Al deze programma’s zijn nu ook als online programma en/of als incompany te verzorgen.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Technotrans, Institute for Technology Transfer is al sinds 1992 een gewaardeerd en op de industriële werkpraktijk gericht kennisinstituut voor technici op MBO+, HBO en Academisch niveau. Ons cursusprogramma is breed en hoofdzakelijk gericht op de...

Meer van Technotrans Institute for Technology Transfer BV

Gerelateerde berichten