Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Nieuw agentschap van SPS voor Extruder Experts

Nieuw agentschap van SPS voor Extruder Experts
21 dec 2016  |
AMERSFOORT - Op het gebied van extruders is SPS Solids Process Solutions met ingang van 1 januari 2017 de exclusieve vertegenwoordiger van Extruder Experts in de Benelux.

Extruder Experts, uit het Duitse Monschau, is gespecialiseerd in het verhogen van extruder prestaties voor meer dan 40 merken extruders. De oplossingen van Extruder Experts zijn terug te vinden in uiteenlopende industrieën waaronder Food, Feed, Pharma, Chemie, Plastics Engineering, Masterbatch en Compounding.

Expert voor extruders met schroef-, kneed- en mengelementen

Extruder Experts is een toonaangevende dienstverlener en onderdelenfabrikant van meedraaiende dubbele schroefextrusie. Het bedrijf heeft jarenlange ervaring met het inzetten van zeer slijtvast speciaalstaal voor extruder schroef-, kneed- en mengelementen. Daarnaast is Extruder Experts gespecialiseerd in het vervaardigen van extruderassen en behuizingen. Extruder Experts ondersteunt bedrijven bij maatwerkoplossingen voor de verwerking van kunststoffen, levensmiddelen en diervoeders. Volgens de filosofie van het bedrijf kent een ontwerp geen grenzen en is voor alle selfmade producten en gepatenteerde ontwerpen maatwerk mogelijk. Dit biedt klanten de mogelijkheid om zich te onderscheiden ten opzichte van concurrenten.

Extruders met het Cool and Clean concept

Met het gepatenteerde Cool and Clean concept optimaliseren zij het energieverbruik door het verbeteren van de koeling. Dit veel gebruikte systeem staat voor optimale koeling, productie, kwaliteit en onafhankelijkheid. De langdurige stabiele cilindertemperatuur zorgt voor een eenvoudig, effectief en efficiënt systeem. Een letterlijk “Coole” oplossing voor klanten van Extruder Experts. Het koelsysteem is gesloten en er bevindt zich geen koelmedium in de proceskamer of het polymeer. Kenmerkend voor het concept is:

  • de lange levensduur van de cilinder;
  • de robuuste behuizing;
  • optimale koeling;
  • een gepatenteerd afdichtingssysteem;
  • eliminatie van corrosieve chemicaliën.

Deze elementen zorgen voor een hoge kwaliteit, betrouwbaarheid en maximale productie van het Cool and Clean concept. Onderhoudsintervallen kunnen naar behoefte worden ingepland. De reiniging van de cilinders kan door de eigen werknemers eenvoudig zonder zuur worden uitgevoerd. Dit zorgt voor absolute flexibiliteit en verhoging van de kwaliteit van de productie.

Kwaliteitslabel “Made in Germany”

Kwaliteit staat voorop bij Extruder Experts. Alle producten worden vervaardigd in Duitsland en voldoen aan de hoogst mogelijke standaards. Voor alle slijtdelen van een extruder worden zeer slijtvaste materialen gebruikt.

Meer informatie?

SPS  |  Solids Process Solutions heeft jarenlange ervaring op het gebied van navulling en doorstroming en geeft deskundig advies.

t: +31 (0) 33 453 23 22  e: rob@spssolutions.nl

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

SPS | Solids Process Solutions is gespecialiseerd in toepassingen op het gebied van doseren, extruderen, granuleren en inline inspecteren. SPS adviseert productiebedrijven in de keuze en gebruik van poeder verwerking machines en zorgt voor een...

Gerelateerde berichten