Search
Close this search box.

Nieuwe mogelijkheden voor nauwkeurig en stofvrij wegen en doseren

Nieuwe mogelijkheden voor nauwkeurig en stofvrij wegen en doseren
8 feb 2017  |
KAATSHEUVEL - Voor het stofvrij laden van stortgoederen wordt bij weeg- en doseerapparatuur vaak een weegbalg toegepast om een dichte verbinding te creëeren. Eerder word al besproken welke factoren een rol spelen bij het kiezen van de juiste verbinding. (https://bulktech.nl/filcoflex-weegbalg-voor-nog-optimalere-productflow/)

Naast de traditionelere balgen zijn er nu een aantal nieuwe mogelijkheden voor flexibele verbindingen die allen voldoen aan ECC 1935/2004 en FDA richtlijnen. Hiermee wordt wegen en doseren nog makkelijker en veiliger.

Als eerste vernieuwing zijn alle originele Euro Manchetten en Filcoflex balgen voorzien van een  artikelnummer in de aansluitkraag waardoor elk artikel traceerbaar is en verzekerd van het materiaal gemaakt dat aan de belangrijke voedselveiligheidsnormen voldoet.

Ook zijn deze nieuwe uitvoeringen flexibeler en hebben een gladder oppervlak en hogere afwerkingskwaliteit.

Bovendien is de al bestaande zwarte antistatische balg nu ook levensmiddelen geschikt naar FDA en EC1935/2004 richtlijnen; in tegenstelling tot voorheen. De flexibiliteit is verbeterd en als extra kwaliteit is het materiaal nu elektrostatisch geleidend.

Nieuwe mogelijkheden voor nauwkeurig en stofvrij wegen en doserenOmdat ook druk een belangrijke factor is die invloed kan hebben op het weegproces is de lijn van weefselmanchetten uitgebreid met een manchet van ademend materiaal. Dit materiaal is extreem flexibel en heeft geen vaste eigen  vorm, waardoor het volledig met de productflow meebeweegt, absoluut geen verstelkracht heeft en dus geen invloed op het weegproces kan hebben. Doordat het materiaal ademend is kan de overdruk of onderdruk niet snel opbouwen. Bovendien is PTFE, het betreffende weefsel, veel eenvoudiger te reinigen dan klassiek katoen of polyesterweefsel.

Door gebruik te maken van een nieuwe techniek, thermisch vormen, is er nu de mogelijkheid om allerlei soorten balgen te maken uit Polyurethaan in kleine oplages. Waar balgen eerst pas vanaf 50 stuks konden worden geproduceerd, kan er nu al vanaf 1 tot 10 stuks elke uitvoering, lengte en diameter worden gerealiseerd.

Daarnaast maken we veel gebruik van een dunnere Polyurethaan die behalve in balgvorm ook voor een cilindrische manchet kan worden gebruikt, waardoor er een compleet glad stromingsprofiel ontstaat.

Deze is in elke maat en uitvoering te vervaardigen, per stuk naar klantwens. Daardoor is deze balg breed inzetbaar daar waar standaard oplossingen geen uitkomst bieden.

Door een actieve rol te spelen in het zoeken naar de juiste oplossing bij de klant worden steeds nieuwe technieken en materialen gevonden. Door de combinatie van kennis en ervaring met specialisme in maatwerk kan voor vrijwel alle weeg- en doseertoepassing de juiste oplossing worden bedacht. Wij adviseren u graag over het juiste ontwerp en denken graag mee over een passende oplossing.

Klik hier voor meer informatie over Filcoflex

Klik hier voor meer informatie over Euro Manchetten & Compensatoren BV

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Euro-Manchetten & Compensatoren is ruim dertig jaar gespecialiseerd op het gebied van flexibele verbindingen en aanverwante producten. In totaal is er een zestal productgroepen te onderscheiden: manchetten weefsel-, rubber- en metaal-compensatoren luchtverdeelslangen vouwbalgen Zo bent...

Gerelateerde berichten