Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe TBK Group directeur Stan Egging: 'Ik ben een vakidioot en daardoor bevlogen'

Nieuwe TBK Group directeur Stan Egging: 'Ik ben een vakidioot en daardoor bevlogen'
11 okt 2022  |
Gestaag doorgroeien, verdere professionalisering en internationale expansie. Als het aan de kersverse directeur Stan Egging (45) ligt, ontwikkelt TBK Group zich de komende jaren tot een totaal-ontzorger op het gebied van innovatieve oplossingen voor transportbandcomponenten en handling van stortgoed. “Technische kennis bij bedrijven wordt steeds schaarser en de behoeften steeds groter. Nu ontlenen wij ons bestaansrecht juist aan technische kennis en kunnen hier dus op inspelen”, zegt Egging.

Hoewel de van oorsprong Achterhoekse Egging afgelopen mei pas in dienst trad bij TBK Group, stroomt het bedrijfsDNA inmiddels al volop door zijn aderen. Zijn passie, betrokkenheid en energieke geest spreken boekdelen: “Ik ben een vakidioot en daardoor bevlogen. Het kost mij moeite dingen half te doen, álles doe ik met volle overgave. Maar iedereen is hier bevlogen. Bart Kelderman en Wijnand van de Vendel (aandeelhouders van TBK Group, red.) zijn hele fijne mensen en geven mij energie.”

Langetermijnvisie

Het is misschien wel zijn calvinistische Achterhoekse achtergrond, die ervoor zorgt dat Egging zich vanaf het eerste moment thuis voelde bij de in Renswoude gevestigde TBK Group. Hij ziet parallellen tussen de bedrijfscultuur en het nuchtere ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’ en ‘afspraak is afspraak’, een traditie die de directeur met de paplepel is ingegoten. Daarnaast is hij wars van vluchtige invullingen, zijn quick fixes niet aan hem besteed en richt hij zich het liefst op een langetermijnvisie inzake duurzaamheid. “Ik ben een echte doorzetter, hou niet van stilstand, maar van vooruitgang. Mijn lijfspreuk is dan ook: ‘Mensen die bewegen blijven letterlijk en figuurlijk in beweging!’”

Exclusiviteit

Over wat Egging zo aanspreekt in zijn nieuwe functie als directeur bij TBK Group, hoeft hij niet lang na te denken: “Hier ligt een hulpvraag, waar ik al mijn expertises kan inzetten om het bedrijf verder de toekomst in te loodsen.” Als telg uit een ondernemersgezin, raakte hij van jongs af aan bevangen door het ondernemerschap en ontwikkelde al vrij snel een enthousiaste, creatieve ondernemersgeest. Zijn prestatiedrang, probleemoplossend vermogen en de ambitie om eindverantwoordelijk te zijn, leverde hem als twintiger al zijn eerste leidinggevende functie op. Het was het begin van een gepassioneerde carrière in diverse sectoren met een verscheidenheid aan intermenselijke contacten, waar Egging naar eigen zeggen veel voldoening heeft uitgehaald: “Het heeft me tot de kern gebracht, waarom ik hier nu zit. Ik was altijd zoekende hoe ik het verschil kon maken door bedrijven een stukje exclusiviteit te leveren en ze vanuit mijn expertise helpen te verduurzamen. Precies waar ook TBK Group voor staat: de juiste oplossing willen leveren, daar 100 procent achterstaan en de klant daarnaast voorzien van een bij-oplossing, wat de investering nog meer rechtvaardigt.”

Verduurzaming

De spreuk Starten is geen way of life, het is gewoon keihard werken, lijkt Egging op het lijf geschreven. De directeur houdt er een realistische visie op na, die moet leiden naar omzetgroei en een grotere internationale bedrijfsomvang. “We hebben nu met vraagstukken te maken, waar we decennia geleden niet bij stilstonden, zoals de opwarming van de aarde en verspilling. De behoeften naar verduurzaming is er vanuit de hele keten, de noodzaak is veel meer aanwezig dan tien jaar geleden. Inmiddels leveren we oplossingen, die tien jaar geleden niet bekend waren.” Toch zou hij graag zien dat de overheid bedrijven niet langer vanuit regelgeving dwingt om dingen anders te doen. Ontwikkelingen gaan nu razendsnel, ook in relatie tot de investeringslast, waardoor bedrijven in de problemen komen. Een meer realistische invulling van randvoorwaarden zou ons land alleen maar ten goede komen, aldus Egging.

Toekomst

Onder toeziend oog van Egging zet TBK Group een volgende stap richting een toekomst, waar het bedrijf niet alleen producten levert, maar ook technische oplossingen biedt. Tijdens een kennismakingsronde raakte hij nog meer onder de indruk van de organisatie, dan hij al was. “Kijk alleen al naar IFE Benelux, waar we op maat gesneden oplossingen bieden voor het hergebruik en scheiden van stortgoed en afvalstromen. De oplossingen die we daarvoor bieden, de kennis die aanwezig is en het gemak waarmee we dat doen, is overweldigend!”, zegt Egging, die een rooskleurig toekomstbeeld schets met TBK Group als totaalontzorger voor álle bedrijfsactiviteiten. “Klanten moeten ons zien als een probleemoplosser, die op basis van expertise risico’s wegneemt.”

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

De TBK Group is een toonaangevende groep van bedrijven dat sinds 1956 innovatieve oplossingen biedt voor bedrijven in de mineral processing, mijnbouw, bulk handling en recycling. Organisaties binnen deze sectoren schakelen de TBK Group in...

Gerelateerde berichten