Op weg naar een ‘lekvrij’ Twentekanaal

Op weg naar een ‘lekvrij’ Twentekanaal
In de zijtak van het Twentekanaal is Rijkswaterstaat met het eerste proefvak bezig voor het uittesten van het afdichtende mengsel van zand-bentoniet slurry.  

Tevens zal het gehele verwerkingsproces worden getest op het gelijkmatig aanbrengen van de laag op de kanaalbodem.

Kemp B.V. is samen met Van Heteren Weg- en Waterbouw met de laatste voorbereidingen bezig op de productielocatie ‘De Bree’ om de 4 bouwplaats silo’s (opslag bentoniet poeder) en de doorstroommenger te plaatsen.

Voor iedereen een spannend proces, maar de puzzelstukken beginnen nu samen te vallen. Rond 1 juni zal gestart kunnen worden met produceren van het mengsel voor de afdichtende laag.

Nadat het mengsel is gecontroleerd en goed bevonden, wordt het in een schip gepompt en naar het proefvak verscheept zodat het kan worden aangebracht.

Dit artikel is gepubliceerd door

Van plan tot productie. Het motto van technisch adviesbureau KEMP BV is ‘van plan tot productie’. Maar het is de klant die bepaalt of een project vanaf het begin tot het eind wordt begeleid. KEMP kan, als ervaren all-rounder in engineering, maintenance en projectmanagement, de klant in alle fasen bijstaan. In haar 40-jarige ...

KEMP