Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Oplossing voor het verstopt raken van sproeiers door zaden en vellen

Oplossing voor het verstopt raken van sproeiers door zaden en vellen
16 mei 2022  |
Reiniging van tanks in de voedselverwerkende industrie. Zaden, vellen, pulp, stelen en korrels in een systeem met recirculerend water kunnen blokkades veroorzaken in tankreinigingssystemen, waardoor de werking van deze systemen drastisch verslechterd.

Het reinigen van tanks en het daarmee behouden van een sanitaire omgeving is essentieel in de voedsel- en drankenindustrie. Problemen met deze systemen kunnen leiden tot het verlies van tijd, geld en grondstoffen – een ongewenste situatie.

Probleem: verstoppingen met gerecirculeerd water.

Een ontwerper van systemen voor tomaten verwerking heeft contact gezocht met BETE om een oplossing te zoeken voor hun tank reinigingssysteem.

De aanvrager ondervond dat de gebruikte tankreinigingssproeiers voortdurend verstopt raakten door zaden en vellen in het recirculerend water. Men gebruikte 6 sproeiers in twee tanks van ø2,54 meter x 0,45 meter hoog. Ontevreden over de constante verstoppingen en het vele tijdverlies heeft men in samenwerking met de engineers van BETE een oplossing gevonden waarmee deze problemen konden worden ondervangen.

Oplossing: de BETE HydroClaw®

De systeemontwerper had vooraf onderzoek gedaan en wilde meer informatie ontvangen of de BETE HydroClaw de beste oplossing was voor hun tankreiniging vraagstuk.

Na beoordeling van de afmetingen van de tanks, hebben onze engineers zes HydroClaw 100 tankreinigingssproeiers geadviseerd, die in elke tank. De 1/4″ (ø6,35mm) vrije doorlaat biedt een ideale oplossing voor het probleemloos spoelen met tomatenzaden en -vellen in het gerecirculeerde water. De HydroClaw bevat geen roterende onderdelen of tankwielen welke geblokkeerd kunnen raken en spoelt zichzelf schoon gedurende het reinigen van de tanks.

Resultaten

Na een testperiode met zes HydroClaw 100 tankreinigingssproeiers in de tanks, was de tomatenverwerker enorm enthousiast over het behaalde resultaat. Dit heeft ertoe geleid dat er een offerte voor nog eens 23 HydroClaw tankreinigingssproeiers volgde.

De HydroClaw was expliciet ontworpen voor tankreiniging in de wijnindustrie, zodat druivenpitten en -vellen door de sproeier heen kunnen spoelen. Dit ontwerp maakt het een ideale sproeier voor de voedselverwerkende industrie.

Hier toegepast in een fabriek waar tomaten verwerkt worden, maar toepasbaar in vele voedselverwerkende fabrieken, de HydroClaw bespaart tijd en geld met schone tanks als gevolg, klaar voor volgend gebruik.

Uitdagingen ten opzichte van andere tankreinigingssproeiers:

  • Kleine openingen en bewegende delen leiden tot verstoppingen;
  • Geblokkeerde openingen leiden tot niet schone tanks en meer tijd benodigd voor onderhoud is kostbaar;
  • Besparing op de kosten van de extra spoelbeurten en de mogelijkheid om recirculerend water te gebruiken.

Voordelen van de BETE HydroClaw:

  • Sproeier dusdanig ontworpen zodat deeltjes vrij kunnen wegstromen zonder verstopping.
  • Verstoppingongevoelig en onderhoudsvrij; vermindering van de stilstand en een economischer gebruik van water.
  • De constructie uit RVS316L betekend dat de sproeier ideaal is voor Clean-In-Place (CIP) en toepassingen in de voedselverwerkende industrie.
  • Volledig 360º bereik.


Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Spraybest Europe B.V. is een technische handelsonderneming die in de Benelux diverse buitenlandse fabrikanten vertegenwoordigt. Spraybest werd in 1973 opgericht door Edward Jansen. Hij werd toen de eerste buitenlandse vertegenwoordiger voor BETE Fog Nozzle, die...

Gerelateerde berichten