Zoeken
Sluit dit zoekvak.

PackAid B.V. introduceert laatste versie van de HS-Serie zakkensluitmachines

PackAid® HS
30 apr 2018  |
ZWOLLE - PackAid B.V. brengt sinds enige jaren de bekende DOBOY handsealmachines onder de eigen merknaam PackAid®Pack2Seal handsealmachines op de markt, met als type HS-C of HS-B.

De PackAid® HS-serie zakkensluitmachines kan gebruikt worden voor vele toepassingen zoals het maken van beschermingshoezen, machinehoezen en het dichtsealen van zakgoed en octabins. De PackAid® HS-C sealt alle PE foliesoorten zoals LDPE en LLDPE en overige thermoplastische foliesoorten. De PackAid® HS-C kan als draagbare zakkensluitmachine gebruikt worden maar kan ook middels een montagesteun op een werkbank gemonteerd worden.

De PackAid® HS-B is geschikt voor het verwerken van laminaat foliesoorten, gecoat papier, cellofaan en dergelijke. De PackAid HS-B kan eveneens als draagbare zakkensluitmachine gebruikt worden of middels een montagesteun op een werkbank gemonteerd worden. Met name voor loonverpakkingsbedrijven is deze machine zeer interessant omdat de machine niet aan foliematen ( lengtes) is gebonden.

De PackAid® HS-C en HS-B machines zijn uitgerust met een geavanceerd besturingssysteem, met een touch-screen bediening en een digitale display waarop exact is af te lezen hoe de ingestelde waarden zich verhouden tijdens het sealproces.

De besturing van de MK6 serie machines is voorzien in een continue controle van de machine waarbij fouten worden aangegeven en indien noodzakelijk een alarmsignaal wordt gegeven.

De machines worden gebouwd uit sterke componenten om een langdurig ongestoorde productie te verzekeren. De buitenste beschermkappen en geleidingen zijn van een hoge kwaliteit hittebestendig ABS materiaal. De unieke Doboy snelontspanner maakt het preventieve onderhoud en het wisselen van sealbanden of transportriemen eenvoudig en zeer efficiënt. De PackAid® Pack2Seal HS machine serie wordt gebouwd conform dezelfde kwaliteitsstandaard die Doboy destijds ook aan de grotere zakkensluitmachines stelde.

Technische Specificaties

  • Lengte 350mm.
  • Breedte 130 mm.
  • Gewicht 7 kilogram
  • Transportsnelheid – 2 tot 11 meter per minuut
  • Temperatuur – instelbaar tot 250º
  • Aandrijving – DC motor en vertragingskast
  • Elektra – 220 volt, 50 Hz, enkele fase

Sinds 2012 worden de vroegere Doboy HS-C en de vroegere Doboy HS-B handsealmachines door PackAid B.V. onder de eigen geregistreerde merknaam PackAid® Pack2Seal HS-C Mk6 en PackAid® Pack2Seal HS-B Mk6 op de markt gebracht.

Begin van dit jaar (2018) werden een aantal modificaties doorgevoerd waardoor de werking van de machines sterk is verbeterd, met name is dat voor toepassing op de PackAid® Pack2Seal HS-B voor (aluminium) laminaatfoliesoorten.

Deze PackAid® Pack2Seal HS-B machines vinden momenteel veel hun toepassing in bedrijven die zich bezig houden met industriële en zeevracht verpakkingen.
Door de recente modificaties hebben al een fors aantal machines hun weg gevonden naar bedrijven die bijvoorbeeld grote machines in folie moeten verpakken en vervolgens moeten inkratten om een zeewaardige verpakking te waarborgen.

Ook worden de PackAid® handsealmachines veel gebruikt voor het sluiten van binnenzakken die in palletboxen of octabins worden geplaatst, deze toepassing is met name erg bekend in de granulaatindustrie.

De laatste ontwikkeling is een sterk verbeterde besturing waarbij de machine veel sneller
(binnen een minuut) op bedrijfstemperatuur komt. Ook is het sinds voorjaar 2018 mogelijk, als optie, om een machine te bestellen waarbij de aandrijving middels een schakelaar in het handvat (tijdelijk) stil kan worden gezet. Deze optie is samen met 1 van de opdrachtgevers van PackAid B.V. tot stand gekomen.

De klant vult octabins af met granulaat en wanneer de binnenzak, die in de octabin geplaatst is, vol is, wordt de grote binnenzak aan de bovenzijde gesloten door een PackAid®Pack2Seal
handsealmachine van het type HS-B Mk6, omdat het hier om aluminium laminaat foliemateriaal gaat. De klant wilde echter de mogelijkheid hebben om, net voordat de octabin volledig was afgesloten door de zakkensluitmachine, de machine even te laten stoppen om een ontluchtingssonde naar binnen te brengen om de overtollige lucht boven het product weg te zuigen. PackAid zorgde samen met zijn technici voor een passende oplossing en kwam met een gemodificeerde besturing waardoor het eindresultaat er perfect uitziet.

Dat PackAid B.V. zorgvuldig luistert naar zijn afnemers blijkt wel uit het praktijkvoorbeeld waar meerdere Duitse machines vervangen zijn en ook nog meerdere machines vervangen gaan worden doordat PackAid B.V. wel de gewenste modificaties naar wens van de opdrachtgever wilde doorvoeren, daar waar de oorspronkelijke leverancier vasthield aan de bestaande machine uitvoering.

Onlangs werden ook de zij-handgrepen en de ophangbeugel, waaraan de machine eventueel aan een balancer opgehangen kan worden, nog eens geheel onder de loep genomen en vooral qua ergonomie alsook de praktische werking en qua styling sterk verbeterd. Zo is PackAid B.V. steeds innovatief bezig op het gebied van zakkensluitmachines, door hun inmiddels meer dan dertig jaar ervaring weten de medewerkers van PackAid B.V. ook precies waar ze het over hebben wanneer het om zakkensluitmachines gaat.

De PackAid®Pack2Seal serie HS handsealmachines zijn overigens niet de enige machinetypes die PackAid B.V. op de markt brengt, ook de wat grotere machines die vroeger door Doboy in Engeland werden geproduceerd worden nu door PackAid onder de eigen merknaam op de markt gebracht. Ook levert PackAid B.V. service aan de grote industriële Doboy zakkensluitmachines en beschikt hiervoor over een eigen technische dienst en een eigen voorraadmagazijn.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

PackAid BV is een betrekkelijk jong bedrijf (sinds 2008) met jarenlange ervaring op het gebied van verpakkingsmachines, intern transport en logistiek automatisering. Tot het leveringsprogramma behoren onder andere: dozenopzetmachines, dozenbeladingsmachines, trayopzetmachines en dozensluitmachines, naast zakkensluitmachines...

Gerelateerde berichten