Poedermonstername met een lepel? Dat kan anders!

Monstername van vaste stoffen (poeders, granulaten) is een eenvoudig klusje. Helaas weet nog lang niet iedereen dit. Zo ontving ik onlangs per e-mail de volgende vraag: “Wij nemen in ons bedrijf monsters (poeders) van de grondstoffen voor ons proces. Hiervoor gebruik ik nu een lepel/schep. Het probleem is dat ik zo niet in de big bag (container) zelf een monster neem, maar alleen aan het oppervlak aan de bovenkant. Hierdoor heb ik geen representatief monster. Is hier een oplossing voor?”

Handiger en veiliger

Een bekend probleem. Ik zie regelmatig dat kwaliteitsmedewerkers voor het nemen van monsters een zak openscheuren en dat ze dan met een lepel een monster uit de zak scheppen. En dat terwijl het veel handiger en veiliger kan. Er zijn diverse monsternametools voor droge poeders, korrels en granulaten.

Poedermonstername met een lepel? Dat kan anders!

Neem de PowerProof; een draagbare motoraangedreven monsternametool die kan worden gebruikt voor monstername in uiteenlopende industrieën, waaronder voor voedingsmiddelen, cosmetica, farmaceutische producten en chemische applicaties. Hiermee schroef je letterlijk in de diepte van de container waardoor een representatief monstername wordt verkregen.

Representatief monster

Met de PowerProof kun je monsters nemen van poeders, korrels of granulaten met een afmeting tot 5 mm vanuit verschillende soorten containers (big bags, gepalletiseerde tassen, vaten en tanks). Dit monstername-instrument biedt een ergonomische en eenvoudige methode om een representatief monster te verkrijgen. De Powerproof is verkrijgbaar in horizontale of verticale monsternameconfiguratie. 

Dit artikel is gepubliceerd door

Werkt u het liefst samen met technische specialisten die uw taal spreken? Die de processen in uw bedrijf en eventuele knelpunten begrijpen en omzetten naar oplossingen? Dan is een kennismaking met de HITMA Groep zeker de moeite waard. Ook als u belang hecht aan logistiek maatwerk, kostenverlaging en procesoptimalisatie, komen wij graag met u in contact. ...

HITMA Groep B.V.