Zoek
Sluit dit zoekvak.

Rinstrum zet de standaard voor weegindicatoren

Rinstrum zet de standaard voor weegindicatoren
14 sep 2022  |
De indicatoren van Rinstrum genieten veel bekendheid in de wereld van industrieel wegen. Dat is niet voor niets; de indicatoren worden geroemd om hun veelzijdigheid, innovatieve modulaire ontwerp, hoge betrouwbaarheid, betaalbaarheid en goede prestaties.

In dit artikel maakt u kennis met vier Rinstrum indicatoren en drie upgrade-mogelijkheden die veel worden toegepast in de solids-procesindustrie.

De Rinstrum R400-serie: echte alleskunners

Flexibiliteit staat voorop bij de indicatoren uit de R400-serie, die dankzij hun modulaire ontwerp geschikt zijn voor een breed scala aan toepassingen. Een overzicht:

 • R420. De Rinstrum R420 is een indicator met ABS (kunststof) behuizing. De indicator kan zowel los worden gemonteerd als worden ingebouwd. De R420 is geschikt voor gebruik in stof- en vuilarme omgevingen;
 • R423. De Rinstrum R423 is een indicator van rvs voor inbouwtoepassingen. De indicator heeft een gladde voorzijde en werkt met speciale toetsenfolie, wat de reiniging vereenvoudigt en een strakke aanblik geeft. De R423 wordt men name toegepast in de foodsector;
 • R427. De Rinstrum R427 indicator beschikt over een rvs-behuizing en werkt met een (bureau)standaard;
 • R457. De Rinstrum R457 indicator is standaard uitgevoerd met USB-poorten en een Ethernet-aansluiting. Door de aanwezigheid van deze poorten hoeft niet met een kabeldoorvoer gewerkt te worden om printers, scanners, toetsenborden en/of andere randapparatuur aan te sluiten. Ook hoeft de achterkant niet gedemonteerd te worden om toegang te hebben tot de connectoren. De R457 komt standaard met een Lua-module. Met de Lua-module is de indicator vrij programmeerbaar en daarmee inzetbaar voor vrijwel elk denkbare weegtoepassing en -functie. Daarbij kunt u rekenen op een soepele data-uitwisseling en integratie met uw randapparatuur.

Standaard omvatten de indicatoren uit de R400-serie:

 • Ondersteuning voor de Lua programmeertaal (voor de R420, R423 en R427 is hiervoor nog wel een aparte module vereist);
 • Ingebouwde RS232/RS485 poorten;
 • LCD met 4 alfanumerieke displays en LED backlights;
 • Opties voor AC en DC;
 • 4 aansluitingen voor 9 verschillende optionele kaarten.

Optionele modules

Dankzij het modulaire ontwerp van de Rinstrum 400-serie kunt u naar behoefte extra functionaliteiten toevoegen aan uw indicator. Hieronder vindt u een overzicht van vaak toegepaste modules:

 • Analoge communicatie-module. Deze module zet het signaal van het gewicht om in mA of V. Geeft de analoge weegschaal 0 kg weer, dan levert de analoge interface 4 mA of 0 V, bij maximale belading 20 mA of 10 V. Bij gebruik van processystemen die met een analoge input werken is deze module onmisbaar;
 • Vrij programmeerbare Ethernet-module. Deze functionaliteit is al geïntegreerd in de R457. Met deze module kunnen ook de overige modellen uit de R400-serie een Ethernet- en USB-poort verkrijgen. Via de Lua-programmeertaal kunnen communicatieprotocollen worden opgesteld om het werkproces verder te stroomlijnen. Met deze module kunnen webinterfaces naar wens worden ingericht, zodat gebruikers altijd en overal hun bedrijfsprocessen kunnen monitoren, op elk gewenst (mobiel) apparaat;
 • I/O-module. De I/O-module beschikt over 8 I/O’s. Hiermee kunnen processen op elkaar worden afgestemd. Denk aan het openen en sluiten van kleppen of het aansturen van meng- en roerwerken bij het doseren en wegen van solids. Met deze module wordt uw indicator feitelijk een PLC. Rinstrum indicatoren kunnen worden uitgerust met maximaal 32 I/O’s.

Efficiëntere weegprocessen met Rinstrum

ABW, specialist in industriële weegschalen, heeft veel ervaring met de indicatoren (en overige toebehoren) van Rinstrum. Naast losse verkoop koppelt ABW uw Rinstrum indicator desgewenst aan uw huidige netwerk- en communicatiesysteem. Zo heeft u nergens meer omkijken naar!

Wilt u meer weten over Rinstrum indicatoren en/of de overige weegoplossingen van ABW? De experts van ABW staan voor u klaar.

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

ABW bekleedt een vooraanstaande positie op het gebied van professionele weegapparatuur en (geautomatiseerde) weegoplossingen. Dankzij het brede leveringsprogramma en jarenlange ervaring en expertise biedt ABW voor elk weegvraagstuk een slimme, gebruiksvriendelijke weegoplossing. Industriële weegoplossingen ABW...

Gerelateerde berichten