Zoeken
Sluit dit zoekvak.

SBB big-bag lossystemen van WAM, veilig en modulair

SBB big-bag lossystemen van WAM, veilig en modulair
26 apr 2018  |
Als specialist in de stortgoedsector is WAM vooruitstrevend als het gaat om het efficiency en het terugdringen van kosten op gebied van handling en onderhoud. Een mooi voorbeeld van effectieve product ontwikkeling is de big-bag lossysteem type SBB. Dit lossysteem is specifiek ontworpen om product handling te minimaliseren, veilig te werken en zoveel mogelijk stofvrij te produceren.

De uiteenlopende poeders en granulaten uit verschillende typen FIBC’s (big-bags) worden met een SBB probleemloos verwerkt. Het basismodel begint simpel maar kan uit worden uitgebreid naar modellen met een;

  • in hoogte verstelbaar frame voor heftruck belading, type S
  • externe takel voor het beladen, type C
  • monorail voor installatie van een takel of loopkat, type M

Naast diverse materiaal uitvoeringen in staal met RAL kleuren 1013, 1015, 7001 en meer, zijn een roestvaststalen versie in 304 of 316 ook beschikbaar. Diverse opties zijn te verkrijgen als een trilmotor, snijkruis, een levensmiddelen geschikte afdichting, of een pneumatisch massagesysteem om bijvoorbeeld brugvorming in de big bag te breken als het een product is met moeilijke eigenschappen.

De SBB unit is zo ontwikkeld dat er onder de uitloop bijvoorbeeld een schoeftransporteur, een doseerunit of een draaisluis gemonteerd kan worden. Dit kan feilloos op elkaar worden afgestemd worden afhankelijk van de toepassing.

Meer in Verpakking

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

WAM Bulk Handling Machinery is sinds 1996 actief op de Belgische markt en kent een continue groei. WAM BHM Nv commercialiseert componenten, zoals kleppen, filters, schroeven, mengers, sluizen, beladingsbalgen, persschroeven, trillers, trilbodems welke door WAM...

Meer van WAM BHM nv