Zoek
Sluit dit zoekvak.

Selecteer de juiste weegschaal voor uw proces

Selecteer de juiste weegschaal voor uw proces
7 jan 2017  |
TIEL - Er zijn weegschalen verkrijgbaar met allerlei verschillende kwaliteitsniveaus, prijzen en functies. Het vereist enige expertise om de juiste weegschaal voor een specifieke weegtaak te vinden. Ook weegschalen die vergelijkbaar lijken te zijn, leveren vaak zeer uiteenlopende kwaliteits- en nauwkeurigheidsprestaties.

Als uw weegproces van kritiek belang is voor de productkwaliteit, de materiaalkosten en compliance met de wet- en regelgeving, dan is het belangrijk om de juiste weegschaal voor uw toepassing te kiezen die aan uw procesvereisten voldoet.

Selecteer de juiste weegschaal voor uw procesWegen is meer dan enkel het meten van het gewicht

De kwaliteit en nauwkeurigheid van een weeginstrument is afhankelijk van de  weegtechnologie, de kwaliteit van het materiaal en de interactie tussen de afzonderlijke onderdelen en componenten. Factoren die invloed hebben op de prestaties van uw weegschaal zijn bijvoorbeeld lineariteit, hoekbelasting, reproduceerbaarheid, temperatuurstabiliteit, stabilisatietijd, resolutie, hysterese en de meetonzekerheid. Daarom is de weegomgeving van de weegschaal ook een belangrijk punt om mee te nemen in uw overweging.

Als ‘s werelds grootste fabrikant van weegschalen en weegsystemen voor het bepalen van gewichten vanaf 0,0000001 g tot enkele honderden tonnen, ontwikkelt METTLER TOLEDO producten voor elk toepassingsgebied met gebruikmaking van de juiste technologie om een optimale prijs-kwaliteitverhouding te verkrijgen. Voor onze producten worden altijd de richtlijnen van ISO, metrologische instanties, en veiligheids- en milieuautoriteiten gevolgd.

Profiteer van de kennis van METTLER TOLEDO

De informatiegids ‘De juiste weegschaal selecteren’ levert de benodigde know how en feitenmateriaal zodat u de juiste vragen kunt stellen en een goede beslissing kunt nemen over de aankoop van een nieuwe weegschaal. Zo wordt bijvoorbeeld besproken hoe u het beste de weegnauwkeurigheid kunt beoordelen.

Download nu de gratis informatiegids

Wilt u graag weten waar u op moet letten bij het selecteren van de juiste weegschaal?

Download dan nu hier de gratis informatiegids van METTLER TOLEDO

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

METTLER TOLEDO levert weeg- en meetsystemen en weegcomponenten voor industriële processen, goederenstromen, laboratorium en handel. Weegschalen, weegterminals, weegplateaus tafel- en bokmodellen, op en in de vloer. Weegcomponenten zoals weegmodules en loadcells voor het wegend maken...

Gerelateerde berichten