Zoek
Sluit dit zoekvak.

Stofdichte Manchet voor Solids Processing

Stofdichte Manchet voor Solids Processing
22 mrt 2018  |
KAATSHEUVEL - Voor verschillende transportsystemen voor bulk en solids, denk hierbij aan bijvoorbeeld triltransport en schroeftransport, zijn flexibele verbindingen nodig die voldoen aan de meest uiteenlopende eisen.

Stofdichte Manchet voor Solids Processing van Euro-Manchetten en CompensatorenOmdat elke fabriek anders en de opstellingen van deze machines vaak zeer uiteenlopen wordt er in deze toepassingen vaak aangeraden om gebruik te maken van een custom ontworpen flexibele verbinding.

In veel situaties kan een manchet met doekflenzen de meest geschikte oplossing blijken. Dit heeft te maken met de veelzijdigheid van deze manchet.

Door het gebruik van doekflenzen kan er met behulp van een contraflens een goedkope duurzame verbinding gemaakt worden die geen overige aanpassingen van uw systeem vereist.
De doekflenzen zorgen voor een optimale afdichting en dienen tevens als pakking om de verbinding luchtdicht en stofvrij te maken.

Bovendien kan de inbouwhoogte van deze manchet variëren van 50mm tot meer dan 500mm. De omtrek is oneindig en er kunnen allerlei soorten verloop gecreëerd worden, of dit dit centrisch of excentrisch is, rechthoekig of rond of een combinatie van beiden; er zijn vele vormen mogelijk.

Stofdichte Manchet voor Solids ProcessingEuro Manchetten heeft een breed scala aan materialen die voor deze verbinding toepasbaar zijn. Hierdoor kan de manchet in eindeloos veel situaties worden toegepast. Voor de voeding en farmaceutische industrie zijn er bovendien materialen beschikbaar die voldoen aan internationale keurmerken en kunnen worden voorzien van de bijbehorende testrapporten.

De flexibele verbinding met doekflenzen biedt de beste oplossing voor een stofdichte verbinding. Hij is druk- en onderdrukbestendig en door de verscheidenheid aan materialen is de verbinding binnen zeer breed temperatuurbereik toepasbaar.

Indien u vragen heeft over de beste oplossing voor uw probleem adviseert Euro Manchetten u graag over de mogelijkheden. Met behulp van onze software en in house tekenafdeling kan een ontwerp worden gerealiseerd dat de beste oplossing biedt aan uw specifieke situatie.

Voordelen:

Flexibele verbindingen Euro-ManchettenGeen dure bevestigingsdelen nodig
Geheel op maat te maken
Doekflens is hygiënisch
Sanitair
voor CIP reiniging
Korte levertijden door eigen productie

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Euro-Manchetten & Compensatoren is ruim dertig jaar gespecialiseerd op het gebied van flexibele verbindingen en aanverwante producten. In totaal is er een zestal productgroepen te onderscheiden: manchetten weefsel-, rubber- en metaal-compensatoren luchtverdeelslangen vouwbalgen Zo bent...