Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Tweede generatie lineaire actuators van Setec

lineaire
23 jan 2024  |
Fabrikant van lineaire aandrijvingen Setec uit Turijn (Italië) is reeds partner van Aandrijf Technisch Buro vanaf dag één. Eind 2023 presenteerden zij hun tweede generatie industriële actuators. De nieuwe series AMT en AMC actuators zijn het resultaat van meer dan 40 jaar ervaring op gebied van industriële automatisering. Beide series bestaan uit een range robuuste, betrouwbare actuators van hoge kwaliteit en hebben diverse voordelen ten opzichte van de vorige generatie.

Opvolgers van ECO en ECU series

De nieuwe serie AMT en AMC actuators vervangen de vorige generatie ECO en ECU actuators. Beide series zijn beschikbaar met zowel trapezium spindel als kogelomloopspindel, met een slaglengte naar klantwens. De industriële actuators kunnen worden geleverd met verschillende typen motoren, potentiometer, reedsensoren en eindschakelaars. De AMT is uitgerust met een wormwieltrap waardoor de motor altijd haaks ten opzichte van de as van de actuator is geplaatst. De AMC serie is een rechte actuator welke direct aangedreven wordt of is voorzien van een precisie planetaire tandwielkast tussen de motor en spindel.

Verbeterde prestaties

De nieuwe generatie actuators van Setec, zijn in vele opzichten verbeterd. Ze zijn uitgevoerd met nauwkeurigere tolerantie en verbeterde geleiding tussen profiel en loopmoer. Dit leidt tot hogere nominale krachten en een langere theoretische levensduur. De nieuwe serie AMT heeft bijvoorbeeld een verhoogde maximale nominale kracht tot 21.000N en de AMC serie tot maar liefst 75.000N.

De lineaire actuators van Setec zijn bekend in veel verschillende sectoren en industrieën. Aandrijf Technisch Buro adviseert u graag bij de keuze van de meest geschikte actuator of lineaire aandrijving voor uw toepassing.

Meer in Innovaties

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Wij zijn Aandrijf Technisch Buro… …ervaren engineers met expertise in mechanische tandwielaandrijvingen Aandrijf Technisch Buro levert hoogwaardige mechanische aandrijvingen. Van standaard (planetaire) tandwielkast tot customized oplossingen, in alle soorten en maten. Dankzij meer dan 20...