Search
Close this search box.

Vlint introduceert drukbestendige flexibele Seeflex 060ES BFM fitting

BFM Seeflex 060ES
3 nov 2017  |
LELYSTAD - Vlint (voorheen Nedfilter & Insolids) presenteert een nieuwe drukbestendige flexibele verbinding van BFM Fitting als toevoeging aan de productrange van de divisie Solids handling. Het gaat om de BFM Seeflex 060ES. Deze flexibele manchet is bestand tegen een constante druk van 1,3 bar, ook bij hoge temperaturen.

Dankzij de slimme snapring biedt de manchet een stofvrije verbinding die zeer snel wisselbaar is. De Seeflex 060ES is Food- en ATEX gecertificeerd.

BFM Seeflex 060ESDat maakt ook dit BFM-product zeer geschikt voor stofvrije verbindingen in bijvoorbeeld food-, farma- en chemiebedrijven waar hoge eisen worden gesteld aan voedselveiligheid en hygiëne. ‘De Seeflex 040E was al extreem sterk, maar door een toegevoegde polyester canvaslaag blijft de Seeflex 060ES nog beter in zijn vorm en is hij zeer drukbestendig,’ aldus Productmanager Solids handling Ger den Heijer.

Het bijzondere van dit manchet zit in z’n ontwerp: een polyester canvas is versterkt door twee lagen van op ether gebaseerd polyurethaan. Aan de binnenzijde van de manchet zit het sterke polyurethaan uit de reeds bestaande BFM Seeflex 040E en aan de buitenzijde een laag van lichter polyurethaan uit de BFM Seeflex 020E.

Meer in Innovaties

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Vlint gaat voor een 360 graden benadering. Door onze uitgebreide kennis van filtratiesystemen, luchtverdeling en solids handling gaat Vlint door daar waar andere stoppen. Vlint is als totaalleverancier en dienstverlener de partij voor: het zuiveren...

Gerelateerde berichten