Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gpi De Gouwe keert terug naar Rimboe Sauzen & Marinades

Gpi De Gouwe keert terug naar Rimboe Sauzen & Marinades
18 jul 2023  |

Drie jaar geleden bezocht Gpi De Gouwe Rimboe Sauzen, waar ze net hun nieuwe kookketels in gebruik had genomen in een nieuw pand in Sassenheim. Op deze gloednieuwe locatie waren ze met een sterk team vol enthousiasme begonnen hun toekomstvisie te realiseren. Na verloop van tijd leverde Gpi nog een aantal rvs procestanks, wat onze nieuwsgierigheid prikkelde. We werden opnieuw hartelijk ontvangen om te ontdekken hoe het momenteel gaat met Rimboe.

‘Onze omzet is sinds 2019 verdrievoudigd, dus de investering in extra kookketels werpt duidelijk zijn vruchten – in ons geval, sauzen – af’

Bij binnenkomst is direct al zichtbaar dat Rimboe Sauzen niet heeft stilgezeten. Van de toen nog kale en lege bedrijfs- en productieruimtes is geen sprake meer. “Het is een heel verschil ten opzichte van een paar jaar geleden. Ons pand is nu goed gevuld“ vertelt Wim van der Slot, algemeen productieleider, met terechte trots als hij ons voorgaat richting de productieruimte. Er was al rekening gehouden met het feit dat drie kookketels voor sausbereiding niet voldoende zou zijn. In oktober 2020 mocht Gpi namelijk opnieuw twee kookketels leveren. Deze procestanks hebben elk een inhoud van 2.000ltr en zijn beide voorzien van een snelmenger. In 2021 werden er opnieuw Gpi ketels aan het machinepark toegevoegd; nog twee zoals de voorgaande tanks maar dan met elk een inhoud van 3.000ltr. Wim; “Onze omzet is sinds 2019 verdrievoudigd, dus de investering in extra kookketels werpt duidelijk zijn vruchten – in ons geval, sauzen – af”.

Met deze rvs procestankuitbreiding kan Rimboe nog meer sausvarianten op één dag produceren. Dit was met de eerste set van drie kookketels beperkt. “Nu de saus productieruimte volledig bezet is, betekent niet dat er geen groeimogelijkheden meer zijn. Wensen en plannen genoeg, maar deze worden stapsgewijs gerealiseerd” deelt Wim ons met een geheimzinnige glimlach mee.

Een scala aan variëteiten en formaten

Waar voorheen één enkele afvullijn de afvul- & verpakkingsruimte besloeg, heeft ook deze afdeling een metamorfose ondergaan. Met de aanschaf van een geautomatiseerde 6-kops flessenlijn, rollen er in plaats van 700 flessen momenteel 3.000 flessen per uur van de band af.

Naast flesverpakkingen produceert Rimboe ook sauzen in portieverpakkingen (sachets) en in grootverpakkingen zoals emmers en jerrycans. Al deze varianten hebben een eigen geautomatiseerde afvullijn. Er worden zelfs IBC containers, bestemd voor de industriële markt, door Rimboe afgevuld.

Rimboe Sauzen veroveren de markt: van groothandel tot supermarktschap

De sauzen van Rimboe hebben hun weg gevonden naar groothandels, bedrijfscateraars, restaurants, speciaalzaken en cafetaria’s. Maar er is goed nieuws voor consumenten: de Rimboe sauzen zijn tegenwoordig ook verkrijgbaar bij twee Nederlandse supermarktketens.
Ook produceert Rimboe heerlijke ketjap, marinades en dressings. Maar de satésaus van Rimboe blijft het paradepaardje naast de bijna 30 andere verschillende smaken sauzen. En er liggen nog spannende plannen op tafel om deze favoriet verder te laten groeien.

‘We maken nu in totaal circa 150 recepturen aan saus, dressings en marinades’

Perfecte combinatie van technologie & teamwork

Gedurende onze rondleiding zien we dat het team van Rimboe prima op elkaar is ingespeeld en Wim daarin de spil is. Wim; “Wij houden ons productiesysteem bewust eenvoudig, zodat we snel kunnen schakelen en handelen. Mocht er onverhoopt een mankement of storing in de productielijn optreden, dan hoeft de volledige lijn niet stilgelegd te worden. Technologie is mooi en passen wij ook zeker toe, maar wel op een dergelijke wijze dat we er niet volledig afhankelijk van zijn.”

Het efficiënte productiesysteem zorgt er bovendien voor dat Rimboe in staat is om naast haar eigen merk sauzen ook private label sauzen te produceren. “We maken nu in totaal circa 150 recepturen aan saus, dressings en marinades. Hiervan is ongeveer twee-derde private label, waaronder bekende merknamen te vinden zijn” aldus Wim.

Till we meet again

Na een enerverende ochtend nemen we afscheid. We hebben mogen ervaren dat Rimboe Sauzen en Marinades, het Nederlandse sausmerk met Aziatische roots, vasthoudt aan haar drive en blijft innoveren zonder concessies te doen aan kwaliteit en betrokkenheid. Dit zijn kernwaarden die ook voor ons als rvs process equipment leverancier na aan het hart liggen en die onze samenwerking met Rimboe naar een hoger niveau tillen. Met een knipoog zeggen we bij de laatste handdruk: “Tot over een paar jaar!” waarop Wim antwoordt: “Daar hou ik je aan!”

Deel dit bericht

Dit artikel is gepubliceerd door

Gpi De Gouwe ontwikkelt en produceert rvs procesapparatuur voor bedrijven actief in de food-, cosmetische- en farmaceutische industrie. We begrijpen de processen en uitdagingen van onze klanten en onze gegarandeerde proces apparatuur voegt waarde toe...

Gerelateerde berichten